Björn Ranelid: Jag är ingen dålig förlorare

Annika Lantz och Björn Ranelid tävlar tillsammans i 'Alla mot alla'. 'Hon är underbar och så allmänbildad', säger Ranelid om sin tävlingspartner. Pressbild.
Annika Lantz och Björn Ranelid tävlar tillsammans i "Alla mot alla". "Hon är underbar och så allmänbildad", säger Ranelid om sin tävlingspartner. Pressbild.
TvTT

I nya säsongen av frågesporten "Alla mot alla" tävlar Björn Ranelid tillsammans med Annika Lantz. Han säger att programmet inte liknar något annat han har gjort.

Många frågor var extremt svåra. Men man kan inte ställa upp och beklaga sig efteråt, säger han.

Annons

Annons

Björn Ranelid har tävlat i "Let's dance" och "Melodifestivalen", "På spåret" och "Kulturfrågan kontrapunkt". Han är den ende svenske författaren som har medverkat i så många program av varierande karaktär, hävdar han.

Jag har gjort "Skavlan" tre gånger, "Babel" tre gånger. Jag har gjort "Allsång på Skansen" och "Sommarkrysset". Jag har till och med gjort "Arga snickaren VIP". Jag är den enda i Sverige som har gjort alla tv-program. Du kan undersöka om någon gjort alla de programmen, det finns ingen annan.

"Examen i tålamod"

Ändå säger Björn Ranelid att han egentligen inte är förtjust i att tävla i tv.

Det kanske är lite barnsligt av mig, att jag vill att det ska vara någon form av underhållning. Det är viktigt att man försöker bidra det lilla man kan, speciellt i dessa tider. Jag har sagt att "vi sitter på en global skolbänk och i sinom tid ska vi ta examen i tålamod".

Björn Ranelid talar sig varm om parhästen Annika Lantz kunskaper.

Hon är underbar och så allmänbildad. Vi hade så roligt. Jag vill lägga kraft på att framhäva henne för själv har jag inget behov av det. Jag lutade mig mot henne och hon var min stöttepelare genom hela programmet, säger han.

Annons

Annons

Starka konkurrenter

Hur det går i tävlingen får han förstås inte avslöja. Men att det var en utmaning hymlar han inte med.

Det går inte att läsa på och spelar ingen roll om du är allmänbildad. Det kan vara så pass aparta frågor om precis vad som helst. Det viktigaste är att man inte är så principbunden. Jag är ingen dålig förlorare, det ligger inte för mig.

TT: Var det något annat par du såg som starka konkurrenter?

Allihop var så otroligt kunniga. Men det var inte lätt att möta Lotta Lundgren och Erik Haag. Jag får inte säga hur det går utan kan bara säga att de är oerhört duktiga och dessutom roliga.

"Alla mot alla" har premiär måndag 24 augusti i Kanal 5 och Dplay.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons