A-
A+

Björn tog sig in på OS-arenan

En asiatisk svartbjörn tog sin in på en av OS-arenorna. Arkivbild.
En asiatisk svartbjörn tog sin in på en av OS-arenorna. Arkivbild.
SoftbollTT-AFP

Ingen publik tillåts på arenorna under OS i Japan. Men en lurvig gäst försökte – och lyckades – ta sig in på softbollarenan i Fukushima: en björn.

Annons

Annons

Björnar är vanliga i Japan och kan ställa till med problem när de tar sig in i städerna och vissa gånger attackerar människor som bor där.

Den här gången var det en björn som sågs inne på Fukushimas basebollstadion vid ett par tillfällen, den senaste gången bara några timmar före de japanska softbolldamernas öppningsmatch mot Australien under onsdagen.

Vi kunde inte hitta eller fånga björnen, och även om det inte kommer att finnas några åskådare på arenan är vi vaksamma och letar efter björnen runt platsen, sade en talesperson från polisen till AFP.

Enligt lokala medier rörde det sig om en asiatisk svartbjörn, och samtliga vakter som arbetade vid arenan ska ha sökt efter björnen. Man ska till och med ha spelat hög musik och smällt smällare för att skrämma iväg djuret.

Hur det gick med softbollmatchen? Den kunde spelas utan problem – och utan björn i publiken – när hemmanationen Japan tog en komfortabel seger med 8–1.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!