Blåstes på guldet – nu jagar HV revansch

Michelle Löwenhielm. Arkivbild.
Michelle Löwenhielm. Arkivbild.
IshockeyTT

Poängrekord i grundserien, 21 raka segrar och bara en vinst från SM-guldet.

Då avbröts säsongen på grund av coronapandemin. Gissa om HV71 är revanschsuget?

Det var skittråkigt, men nu är det bara att börja om från början, säger landslagscentern Michelle Löwenhielm.

Annons

Annons

De flesta har på ett eller annat sätt drabbats av coronapandemin.

I hockeysverige avbröts säsongen över hela linjen och massor av spelare och lag fick drömmar krossade.

Men frågan är om HV71:s damer inte drabbades allra värst. Medan herrarna fick hela SM-slutspelet inställt hade HV-damerna vunnit, vunnit och vunnit och var nu bara en hemmaseger i SM-finalserien mot Luleå från klubbens första SM-guld på damsidan.

Då kom beskedet att säsongen var över.

Vi hade redan vunnit en finalmatch och så slutade det så där. Det blev man sur och ledsen över, säger Löwenhielm.

När den nya säsongen börjar på lördag – med repris på SM-finalen mellan HV och Luleå – har Jönköpingslaget dessutom drabbats blytungt av skador.

Tuffa skador

Landslagsstjärnan Hanna Olsson drog av korsbandet för en tid sedan och missar förmodligen hela säsongen och målvaktstalangen Anna Amholt har tagit en paus efter sviterna både av hjärnskakning och av corona.

Som inte det vore nog skadade sig Löwenhielm själv och finländska landslagsforwarden Sanni Hakala i en träningsmatch mot Linköping senaste veckoslutet. Båda missar säsongsstarten.

Just nu är det lite oklart hur länge jag blir borta, vi tar det dag för dag. Det är rygg/nacke, men allt är helt, säger Löwenhielm som fick åka ambulans till sjukhus efter smällen.

TT: Ni har haft en del oflyt?

Det kan man lugnt säga, det är tråkigt när bra spelare som Hanna får en sån skada. Och både jag och Sanni är skadade. Vi har inte haft någon tur på den fronten. Men vi hoppas att det vänder så att vi kan ha fräscha spelare på plan, säger Löwenhielm.

Annons

Annons

"Tror på oss själva"

Hanna Olsson var bästa svenska poängplockare i SDHL förra säsongen med 21 mål och 46 poäng och kedjekompisen Löwenhielm var fjärde bäst med sina 14 mål och 30 poäng.

Skadeeländet och tunga värvningar hos guldkonkurrenterna Luleå och Brynäs har gjort de två sistnämnda lagen som guldfavoriter inför säsongen.

Så var det förra året också. Folk trodde att andra lag skulle vara bättre, men vi kommer självklart att slåss för förstaplatsen. Vi tror på oss själva, säger Löwenhielm.

Hon tog SM-guld med AIK 2013 och flyttade sedan till USA där hon gjorde fyra collegesäsonger och en i den halvprofessionella USA-ligan NWHL.

TT: Vad skulle ett SM-guld betyda för dig?

Det skulle vara otroligt stort. Jag har tagit SM-guld förut, men varje gång man vinner något stort... Jag tycker vi förtjänade det förra säsongen, så det skulle betyda otroligt mycket.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons