A-
A+

Blinken: Rysslands agerande mot Ukraina bekymrar

USA:s utrikesminister Antony Blinken säger på lördagen att han oroas över Rysslands aktivitet vid gränsen mot Ukraina i samband med ett besök i Senegal.
USA:s utrikesminister Antony Blinken säger på lördagen att han oroas över Rysslands aktivitet vid gränsen mot Ukraina i samband med ett besök i Senegal.
UkrainaTT-AP

USA bekymrar sig över Rysslands "ovanliga militära aktivitet" vid gränsen till Ukraina, säger utrikesminister Antony Blinken.

Annons

Annons

Förra veckan uppgav Ukraina att närmare 100 000 ryska soldater mobiliserats till ett område nära gränsen mellan Ryssland och Ukraina.

Både Nato och Frankrikes president har varnat Moskva för att ta till aggressiva handlingar. På lördagen kommenterar USA:s utrikesminister Antony Blinken utvecklingen:

Vi har verkliga bekymmer över Rysslands ovanliga militära aktivitet vid gränsen till Ukraina. Vi har verkliga bekymmer över en del av den retorik vi har sett och hört från Ryssland såväl som i sociala medier, säger Antony Blinken vid ett besök i Senegal.

Blinken säger att farhågorna delas av USA:s allierade, men vill inte kommentera huruvida den amerikanska underrättelsetjänsten tror att Rysslands president Vladimir Putin siktar på att annektera nya områden i Ukraina.

Vi vet inte vad president Putins avsikter är. Men vi vet vad som har hänt i det förflutna, säger han.
Vi känner till spelet med att försöka hänvisa till någon illusorisk provokation från Ukraina eller något annat land och sedan använda det som en ursäkt för att göra det Ryssland planerat att göra hela tiden, säger Blinken.

Putin anklagade i torsdags västerländska nationer för att eskalera Ukraina-konflikten genom att hålla övningar i Svarta havet och flyga bombplan nära Rysslands gränser.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.