A-
A+

"Blir viktigaste matchen i min karriär"

Förra säsongen stoppades Champions League-slutspelet av coronapandemin. 'Det känns fortfarande surt och därför är vi extra revanschsugna, säger Isabelle Haak (i mitten).
Förra säsongen stoppades Champions League-slutspelet av coronapandemin. "Det känns fortfarande surt och därför är vi extra revanschsugna, säger Isabelle Haak (i mitten).
VolleybollTT

Europas bästa volleybollag ska koras – med en svenska i en av huvudrollerna.

Isabelle Haak känner hur det pirrar inför Champions League-finalen.

Det blir den viktigaste matchen i min karriär, den största jag har spelat, säger hon.

Annons

Annons

Annons

Annons

Isabelle Haak. Arkivbild.
Isabelle Haak. Arkivbild.

Den 21-åriga svenskan har snart avslutat sin andra säsong i den turkiska storklubben Vakifbank. Men den viktigaste uppgiften återstår, nämligen finalen som har varit så efterlängtad och det stora målet sedan hon flyttade till Istanbul sommaren 2019.

I fjol slutade finaljakten med antiklimax. Coronapandemin satte stopp för Champions League innan Vakifbank hann spela sin semifinal.

Men den här säsongen har laget tagit chansen och på lördagskvällen väntar italienska Imoco Conegliano i finalen i Verona.

Det här har vi verkligen väntat på, i ett helt år, säger Isabelle Haak.
Det känns jättestort, framför allt eftersom vi inte kunde spela semi eller final förra året. Så det känns extra viktigt att få chansen i år igen – och få någon slags revansch för oss själva.

Andra svenskan

Enligt svenska volleybollförbundet blir Haak den andra svenskan, efter Angelica Ljungqvist, att spela final i Champions League. Men Haak inte bara spelar, den blågula jättetalangen är en superstar i Vakifbank och vräker in poäng från sin spikerposition.

Det är klart att man vill spela sitt livs match vid rätt tillfälle. Jag försöker att alltid ge 110 procent och ska verkligen göra vad jag kan i matchen, men det gäller att alla steppar upp lite extra. Det blir väldigt spännande att se hur man hanterar det, säger Haak.

Det kan behövas något extra från skånskan och hennes lagkamrater. För starka Conegliano är tippat att vinna finalen.

Båda har ju varit tippade till finalen, men de är väl större favoriter eftersom de har en lång streak av vunna matcher och har inte förlorat i Italien. Men det sätter bara mer press på dem och förhoppningsvis kan vi slå ur underläge.

Annons

Annons

Tung förlust senast

Senast lagen möttes var i semifinalen i världsmästerskapet för klubblag hösten 2019. En volleybollklassiker, även om Isabelle Haak ogärna påminns om det. Vakifbank missade nio matchbollar i avgörande set och förlorade.

Nej, gud. Jag blir så arg när jag tänker på det, vi var ju så nära. Det känns fortfarande surt och därför är vi extra revanschsugna, säger Haak.

TT: Vad skulle det betyda om ni vinner nu?

Det hade varit svårt att ta in, vi har ändå kämpat i två år för att nå den här titeln. Det hade varit helt otroligt – en lättnad och en revansch och en lycka som jag nog aldrig har upplevt. En ny känsla, tror jag.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr