-
+

Bluffmisstänkt läkare avskedas från sjukhus

Kliniken har erbjudit bland annat PCR-tester för de intyg som krävs för inresa i andra länder. De verkar ha varit falska. Arkivbild.
Kliniken har erbjudit bland annat PCR-tester för de intyg som krävs för inresa i andra länder. De verkar ha varit falska. Arkivbild.
CoronavirusetTT

Annons

Annons

En läkare som arbetat på en privat läkarklinik i Göteborg, som misstänks ha utfärdat falska coronaintyg, varslas om avsked från sin tjänst på Södra Älvsborgs sjukhus, skriver Göteborg-Posten.

Vi har gjort en samlad bedömning och kommit fram till att den här personen inte kan fortsätta sin anställning hos oss, säger verksamhetschefen Karin Hederstierna.

Kliniken har erbjudit bland annat PCR-tester för de intyg som krävs för inresa i andra länder. Enligt kliniken har testresultaten analyserats av Sahlgrenska universitetssjukhuset och Unilabs, men det stämmer inte enligt laboratorierna.

Förtroendet för läkaren är enligt sjukhuset så pass skadat att han inte kan arbeta kvar. Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har också beslutat om vite mot den privata kliniken med motiveringen att kliniken kan ha äventyrat patientsäkerheten.

Läkaren har parallellt med sitt arbete på kliniken jobbat på sjukhuset under cirka ett och ett halvt år. Under en utredning har det framkommit att han även varit anställd som läkare på en privat vårdcentral i Mölndal utan att sjukhuset haft kännedom om det, skriver P4 Sjuhärad.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss