-
+

Blytung Brynässeger mot Malmö i bottenstriden

Brynäs Jaedon Descheneau firar sitt 2–1-mål under lördagens SHL-match borta mot Malmö.
Brynäs Jaedon Descheneau firar sitt 2–1-mål under lördagens SHL-match borta mot Malmö.
IshockeyTT

Malmö var den stora förloraren i SHL:s bottenstrid på lördagen. Hemma mot tabelljumbon Brynäs blev det 0–3, samtidigt som också HV71 och Linköping tog viktiga segrar.

Vårt anfallsspel är totalt obefintligt, säger Malmös Oliver Lauridsen till C More.

Annons

Annons

Brynäs kom till Malmö med sex raka förluster i ryggen. Drygt 13 minuter in i andra perioden såg det ut som att hockeygudarna skulle fortsätta straffa Gävlelaget.

Jaedon Descheneau fick troligen sitt öppnaste läge för säsongen, men trots helt öppet mål lyckades kanadensaren på något sätt lägga pucken vid sidan av målet.

Som tur var för Descheneau fanns det en lagkamrat som inte tänkte låta laget grubbla länge på den missen. Oula Palve gled kort därefter elegant igenom Malmöförsvaret och sprätte upp en backhand i nättaket till 1–0.

Någonstans visar det där någonting, att vi kan vända det direkt och i anfallet efter göra en kasse. För det där är en sak som annars kan sätta sig, där man kan känna ”åh, nej”, säger Brynäs målvakt Samuel Ersson till C More efter matchen.

Tog revansch

49 sekunder in i den sista perioden tog Jaedon Descheneau sedan revansch på sig själv. Shane Harper snodde åt sig pucken i offensiv zon och hittade Descheneau som satte 2–0 i krysset.

Lite senare gjorde Harper 3–0 och fixade tre viktiga poäng i bottenstriden, där Brynäs nu går upp på samma poäng som just Malmö.

Det var en viktig match. Vi gör en grym match och gör det vi behöver. Vi visar disciplin, blockar skott och jobbar stenhårt för laget. Och det ger resultat, säger målvakten Samuel Ersson.
Och det är jättekul att få kliva fram lite och göra lite avgörande räddningar, och att det i slutändan ledde till att vi vann den här matchen. Det ger både mig och hela laget självförtroende.

Annons

Annons

Tunga i powerplay

Det var fler bottenlag som hade en fin lördagseftermiddag.

HV71 besegrade Örebro med 4–1 och klev åtminstone tillfälligt upp på den tionde och sista slutspelsplatsen. Tre av HV71:s mål kom i powerplay.

Vi har bra självförtroende där, det har vi haft hela säsongen. Vi vet vad vi ska göra och har riktigt skickliga spelare på alla positioner, sade Anton Wedin, som satte 3–1-målet i den andra perioden, till C More.

Glädjande för Jönköpingslaget var också att det finländska nyförvärvet Arttu Ilomäki satte två av målen i sin andra match i klubben.

Linköping är två placeringar bakom HV71, men med lika många poäng efter att också ha tagit en viktig trepoängare genom 3–2 hemma mot Färjestad.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss