A-
A+

Boende förlorar miljoner vid tvångsförsäljning

Bostadsområdet 'Kinesiska muren' på Thomssons väg i Rosengård i Malmö. Arkivbild.
Bostadsområdet "Kinesiska muren" på Thomssons väg i Rosengård i Malmö. Arkivbild.
BostadTT

Efter mögel, fukt och ekonomiska oegentligheter – nu kan de boende i det skandalomsusade bostadsrättskomplexet "Kinesiska muren" i Malmö förlora alla sina investeringar, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Annons

Annons

Orsaken är att kronofogden tänker sälja bostadsrätterna i bostadsrättsföreningen Taxeringsrevisorn 2 på exekutiv auktion – en mycket ovanlig situation, enligt kronofogden.

Det mest sannolika är att lägenheterna omvandlas till hyresrätter i samband med försäljningen. Och eftersom det inte finns några tillgångar i föreningen så förlorar de boende sina pengar, säger Fredrik Lundmark, sektionschef hos Kronofogden i Malmö, till SVT.

Flera granskningar av Sydsvenskan har tidigare visat hur de boende i lägenhetskomplexet i Rosengård – som kallas "Kinesiska muren", i många år fått uthärda en miserabel boendestandard. Det har handlat om fuktproblem i lägenheterna, problem med uppvärmningen, återkommande strömavbrott, krossade fönster, smuts, råttor och om hissar som är ur funktion.

Fem personer som är eller har varit styrelseledamöter i två vanskötta bostadsföreningar i "Kinesiska muren" har också åtalas för bokföringsbrott.

Föreningens medlemmar har enligt Sydsvenskan tidigare röstat nej till ett förslag som innebär att de boende skulle kompenseras med hälften av vad de betalat för sina lägenheter i samband med försäljning.

Marknadsvärdet är beräknat till 70 miljoner kronor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!