Bojanic: "Jag vill ha Milan"

Hammarbys Darijan Bojanic, till höger, grattas efter 2–0-målet i torsdagens kvalseger över Puskás Akadémia i Europa League. Nu hoppas han på Milan i nästa omgång.
Hammarbys Darijan Bojanic, till höger, grattas efter 2–0-målet i torsdagens kvalseger över Puskás Akadémia i Europa League. Nu hoppas han på Milan i nästa omgång.
FotbollTT

Klar 3–0-seger hemma mot Puskás Akadémia.

Nu vill Hammarbys Darijan Bojanic ha ett riktigt vass motstånd i den andra kvalomgången av Europa League.

Jag vill ha Milan, säger han.

Annons

Annons

Abbe Khalili satte 1–0 efter 14 minuter och efter drygt en halvtimme spelad på Tele2 arena ökade Darijan Bojanic på med en fin frispark.

Mittfältaren satte bollen vid sida av den ungerska muren – dessutom över en hukandes Tim Söderström – och in vid bakom 17-årige debutanten Martin Auerbachs i målet.

Jag ville ha den i första krysset… Nej, jag driver bara. Jag siktade på bortre i alla fall, den gick in. Vem bryr sig om det var meningen eller inte, säger han och fortsätter.
Vi sade att vi skulle ha en mur framför för att skymma målvakten lite mer och jag antar att han ser den väldigt sent, sedan var den längst ut i kanten, stolpe in.

"Det vore roligt"

Desto mer bryr Bojanic sig om vilket motstånd som Hammarby kommer att lottas emot på måndag.

Där siktar han högt och vill ha Serie A-klubben Milan. Det kan bli ett speciellt möte om Hammarbys delägare Zlatan Ibrahimovic, på plats på matchen, förlänger med den italienska klubben:

Jag vill ha Milan, jag vill ha dem. Det vore ett roligt lag att möta. Jag vet inte varför men man kan ta det bästa direkt, så tänker jag, säger han.

Khalili:

Vi får se när lottningen kommer. Det är alltid kul att möta bra motstånd men vi vill vidare också, så Tottenham hade kanske inte varit roligt just.

Annons

Annons

Coronasmittade spelare

Hammarby fick en enkel resa vidare i Europa League-kvalet när det reservbetonade Puskás Akadémia inte hade något att sätta emot i den första omgången.

Anledningen: Nio ordinarie spelare var coronasmittade och fick stanna hemma i Ungern.

Många har inte spelat på den här nivån, inte tränat tillsammans. Jag är ändå stolt över grabbarnas prestation men jag önskar att vi hade fått komma hit under andra förhållanden, säger tränaren Zsolt Hornyák.

Och visst märktes nivåskillnaden.

Puskás Akadémia ställde upp i 4–4-2, jobbade hårt för att hålla positionerna och tillät Hammarby att äga boll, rulla runt och ta sig allt närmare den 17-årige debutanten Martin Auerbachs målbur.

Det var dock en taktik som inte höll särskilt länge.

Efter Abbe Khalilis och Darijan Bojanics mål såg Paulinho, i 84:e minuten, till att matchen slutade 3–0.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons