A-
A+

Bolt i bedrägerihärva – förlorat 130 miljoner

Usain Bolt.
Usain Bolt.
FriidrottTT

Bedrägeriet pågick i 13 år och lurade bland andra Usain Bolt på 130 miljoner kronor.

Friidrottslegendarens advokater har bett investeringsfirman att betala tillbaka pengarna.

Samtidigt har Jamaica bett FBI om hjälp.

Annons

Annons

Bedrägerihärvan som nyligen uppdagats i Jamaica handlar om att en privat investeringsfirma ska ha lurat människor på stora summor pengar, skriver brittiska tidningen The Guardian.

En av de drabbade är Usain Bolt.

Enligt friidrottslegendarens advokater ska 36-åringen blivit av med 12,7 miljoner amerikanska dollar, ungefär 130 miljoner svenska kronor.

Kvar finns enbart drygt 120 000 kronor.

Jamaicas regering har vänt sig till amerikanska FBI för att få hjälp i utredningen.

Samtidigt har Bolts advokater meddelat att investeringsfirman har fram till fredag på sig att betala tillbaka pengarna som försvunnit från den tidigare storstjärnans konto – annars kommer man att ta ärendet till domstol.

Ilskan och oron som vi alla känner har förstärkts av den långa tiden, 13 år, som bedrägeriet påstås ha begåtts under, säger Jamaicas finansminister Nigel Clarke enligt tidningen.
Och det faktum att de misstänkta verkar ha riktat in sig på äldre personer, såväl som på vår mycket älskade och respekterade nationalhjälte Usain Bolt.

Jamaicanen Usain Bolt är världens snabbaste man och har fortfarande världsrekorden på 100 och 200 meter. Han slutade efter VM 2017 efter att bland annat ha tagit åtta OS-guld och elva VM-guld.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.