Bolund om Lövin: Jag kommer att sakna henne

Isabella Lövin lämnar politiken. Arkivbild.
Isabella Lövin lämnar politiken. Arkivbild.
PolitikTT

Flera politiker reagerar på beskedet att Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin väljer att kasta in handduken och lämna politiken.

"Jag kommer att sakna henne mycket när hon lämnar politiken", kommenterar språkrörskollegan Per Bolund.

Annons

Annons

Centerpartiets partiledare Annie Lööf tackar Isabella Lövin för alla politiska debatter. Arkivbild.
Centerpartiets partiledare Annie Lööf tackar Isabella Lövin för alla politiska debatter. Arkivbild.

"Min kollega och vän Isabella Lövin har meddelat att hon kommer lämna uppdraget som språkrör i början på nästa år. Isabella har gjort stora insatser för både Miljöpartiet, Sverige och en grönare värld", skriver Bolund vidare på Twitter.

Centerpartiets ledare Annie Lööf tackar bland annat Lövin för alla politiska debatter och förhandlingar.

"Du har med stort engagemang drivit dina hjärtefrågor. Jag har varit särskilt imponerad av din kunskap kring fiskeripolitiken och ditt driv kring de så viktiga klimatfrågorna. Lycka till med allt du företar dig!", skriver Lööf på Twitter.

Outtröttligt arbete

Även Anders W Jonsson, som vikarierat som partiledare för Centern under Annie Lööfs föräldraledighet, tackar Lövin för engagemang och kunskap.

"Tack Isabella Lövin för de politiska diskussioner som varit. Vi har ofta haft olika perspektiv men jag har uppskattat Ditt engagemang och kunskap i debatten. Jag önskar Dig all lycka till i fortsättningen!!".

Tidigare utrikesministern Margot Wallström (S) berömmer sin tidigare regeringskollega för hennes arbete med klimat- och miljöfrågor.

"Tack Isabella Lövin för gott samarbete och vänskap under åren på UD och i regeringen! Du har outtröttligt arbetat med miljö- och klimatfrågorna och är uppskattad för det världen över", skriver hon på Twitter.

Annons

Annons

Stor betydelse

Parti- och ministerkollegan, och tidigare även språkröret, Peter Eriksson säger att Lövins insatser med Parisavtalet var väldigt betydelsefulla.

Hon har inte alls fått det förtroende som hon är värd i Sverige. Jag vet inte vad det beror på. Internationellt, i Europa och i FN har de alltid visat stor respekt för det hon har gjort. Det är tragiskt att i lilla Sverige har vi inte klarat av att uppskatta henne efter förtjänst, säger Eriksson till Aftonbladet.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons