A-
A+

"Bonde söker fru" – "upprörd och besviken"

Bönderna Matthew Haggerty, Henrik Kullander, Elin Sandblom och Jon-Krista Jonsson söker kärleken i 'Bonde söker fru'. Pressbild.
Bönderna Matthew Haggerty, Henrik Kullander, Elin Sandblom och Jon-Krista Jonsson söker kärleken i "Bonde söker fru". Pressbild.
TvTT

Tre av bönderna i årets "Bonde söker fru" hade ingen tur med kärleken.

Men får- och skogsbonden Elin Sandblom kammade hem en man till gården i Sandhult.

Annons

Annons

Ett brustet hjärta och en dumpning av stora mått. Det har årets säsong av "Bonde söker fru" bjudit på för böndernas del.

Renskötaren Jon-Krista Jonsson i västerbottniska Tavelsjö fick flera brevskrivare att kära ner sig i honom. Omdömen som "definitionen av en bra man" gjorde det svårt att välja. Tårögd valde han till slut Ida Öbro, men hem till gården flyttade hon i slutänden inte.

Vi dejtar inte längre. Så är det. Livet kom emellan, mycket förändrades och jag tog ett steg tillbaka, säger Jon-Krista Jonsson när produktionen följer upp hur det gick efter inspelningen.

En som blev rejält dumpad är australiske spannmålsbonden Matthew Haggerty. Knappt hade han tagit in informationen att tio svenska tjejer skulle bo på hans gård förrän de en efter en valde att lämna honom.

Jag var upprörd, besviken och chockad. Jag trodde att det åtminstone ett tag fanns något där, säger han i programmet.

Anledningen till att de lämnade honom tror han beror på att han var alltför diplomatisk och "kompisaktig".

Brustet hjärta

Att kärleken är komplex har växtodlingsbonden från halländska Gällared, Henrik Kullander, fått erfara. Stolt över att ha vågat ge sig in i äventyret, lämnar han det med mycket tårar längs vägen.

Kärleken är otroligt komplex, men alla andra klarar av det. Det borde gå för mig med, men inte den här gången.

Han tyckte att det var något med brevskrivaren Hanna Josefsson. Efter sommaren träffades de igen och han blev mer övertygad. Men under andra dejten släppte hon vad han kallar en bomb.

Jag märkte att det var något som inte stämde. Då släppte hon bomben att hon inte ville ses. Hon kände att gnistan inte fanns där för hennes del.
Det tog mig på sängen. Det var väldigt tufft då och det har varit tufft sedan dess, säger bonden.

Annons

Annons

Slutet gott för Elin

Den här sommaren var det många brevskrivare som föll för bonden Elin Sandblom. Flera hoppades att det skulle leda till något. Valet stod mellan Filip Edvinsson och Christian Sandberg men det var till Christian Sandberg hon sade:

Jag tänkte fråga dig om du kan vänta med att packa din väska.
Det här känns helt rätt, det är den rätta känslan, säger Christian Sandberg.

Sedan dess har de knappt varit isär. De ser en framtid ihop med giftermål och familj, berättar de i programmet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.