Börsen avslutade veckan uppåt

Börsen steg något på fredagen. Arkivbild
Börsen steg något på fredagen. Arkivbild
BörsTT

Stockholmsbörsen krängde fram och tillbaka kring nollstrecket på handelsveckans sista dag. Slutligen steg OMXS-index 0,3 procent .

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Utvecklingen på ledande Europabörser var blandad, med svaga uppgångar i Paris och Frankfurt men en nedgång för Londonbörsen.

Marknaden oroades fortfarande av den snabbt ökande spridningen av coronaviruset i USA och Europa. Men samtidigt steg börserna på Wall Street i fredagens inledande handel. Starka rapporter efter börsen stängning i dagen innan från mediekoncernen Walt Disney och teknikjätten Cisco Systems bidrog till utvecklingen.

Stålkoncernen SSAB:s aktie föll 3,0 procent sedan bolaget bekräftat att man för samtal om en europeisk strukturaffär med den indiska konkurrenten Tata Steel.

Aktien i Investor, Wallenbergsfärens maktbolag, steg mycket svagt, 0,1 procent, sedan styrelsen i samband med en kapitalmarknadsdag slagit fast att man inte kommer att föreslå en andra aktieutdelning i år.

Samtidigt gick tungviktare inom verkstadsindustrin bra, med kurslyft för Sandvik och Atlas Copco på 2,3 procent respektive 1,1 procent.

Butikskedjan Clas Ohlsons aktie steg 1,0 procent trots att en rapport visar att oktoberförsäljningen sjönk 3 procent, samtidigt som bolaget varnar för att ökad smittspridning och nya restriktioner påverkar utvecklingen.

DAX-index i Frankfurt steg 0,4 procent, CAC 40-index i Paris ökade 0,3 procent medan FTSE100-index i London sjönk 0,4 procent.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons