A-
A+

BP skrev historia – klart för damallsvenskan

-
FotbollTT

Brommapojkarna är klara för damallsvenskan. Det är första gången klubben från västra Stockholm når högsta serien på damsidan.

Annons

Annons

Inför den sista omgången av elitettan var det upplagt för drama. Serietrean IK Uppsala och fyran Brommapojkarna hade båda 46 poäng, fast Upplandslaget hade bättre målskillnad och därmed fördel i kampen om uppflyttning.

Men medan BP lätt slog Älvsjö AIK med 5–0 förlorade Uppsala med 1–3 hemma mot Jitex sedan bortalaget gjort två snabba mål i slutet av matchen.

Den förväntade glädjen på Studenternas IP förbyttes till förtvivlan, medan stämningen var desto högre på Grimsta IP i Stockholm där BP nått ett historiskt mål.

Trots knappa ekonomiska förutsättningar har klubben, som först 2018 kom upp i elitettan, satsat stort på att nå damallsvenskan i år.

Därmed blir det fyra Stockholmslag i damallsvenskan nästa år när AIK, Djurgården och Hammarby får sällskap av Brommapojkarna, en klassisk plantskola i svensk fotboll,

Sedan tidigare var Umeå IK och IFK Kalmar klara för högsta serien nästa år. Tre lag flyttas upp eftersom damallsvenskan utökas till 14 lag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.