A-
A+

Bra start för Stark i British Open – med i toppen

Maja Stark gör en 'fist bump' med sin caddie Sophie Gustafson efter en birdie på det 16:e hålet.
Maja Stark gör en "fist bump" med sin caddie Sophie Gustafson efter en birdie på det 16:e hålet.
GolfTT

Titelförsvararen Anna Nordqvist lyckades inte alls under första dagen av British Open i golf och riskerar att inte klara kvalgränsen.

Maja Stark, däremot, är med i toppen på Muirfield.

Jag lyckades hålla ihop det, men är glad att det är över, säger hon.

Annons

Annons

22-åringen gick på 68 slag, tre under par, och ligger på delad femteplats, tre slag från den ledande japanskan Hinako Shibuno som inledde med en 65-runda. Amerikanskan Jessica Korda är ett slag bakom Shibuno och på delad tredjeplats finns Gaby Lopez, Mexiko och det skotska hemmahoppet Louise Duncan.

Stark inledde med tre birdies på de första nio hålen.

Det är skönt att kunna gå ut och prestera från dag ett, även om allt inte kändes magiskt så fungerade det ändå, säger hon efter sin runda.
Det var kämpigt, speciellt i slutet. Det var långa inspel och det var långa puttar, men jag lyckades ändå hålla ihop det. Jag är glad att det är över.

Aggressiv

Stark, som leder Europatouren men haft det kämpigt de senaste veckorna, säger att hon är mest nöjd med att hon lyckades vara aggressiv.

Det känns som att bogeys är väldigt svåra att undvika, så det var skönt att jag kunde hålla mig aggressiv men ändå skippa de stora misstagen, säger hon.

För Nordqvist, som vann British Open på Carnoustie för ett år sedan, gick det inget vidare. Hon tappade tre slag på banans sista nio hål, fick 74 slag, och ligger på 81:a plats, med några spelare kvar ute på banan. Under fredagen får hon inrikta sig på att försöka klara kvalgränsen och få spela vidare under helgen.

Annons

Annons

"Puttade väldigt bra"

Madelene Sagström, som kom tvåa i British Open i fjol, är näst bästa svenska efter en 70-rond, ett under par. Hon var nöjd med hur hon spelade på 17 av de 18 hålen, men inte det 14:e där hon gjorde en dubbelbogey.

Jag puttade väldigt bra. Vi fick all typ av väder – regn på morgonen, sedan började det blåsa och sen kom solen fram, säger Sagström efter dagens spel.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.