A-
A+

Bråk i hockeyettan – lag vägrar spela

Fler lag ser ut att inte komma till spel i hockeyettan. Arkivbild.
Fler lag ser ut att inte komma till spel i hockeyettan. Arkivbild.
IshockeyTT

Ett maktspel och tv-rättighetsbråk pågår i hockeyettan, samlingsnamnet för svensk ishockeys serier i tredjedivisionen, och ser ut att leda till fler ospelade matcher.

Efter att Örnsköldsvik på söndagen vägrat att spela borta mot Boden ser Mörrum ut att bli nästa lag att inte åka till en match, mot Karlskrona på onsdag.

Annons

Annons

Bråket i hockeyettan är komplicerat, och Boden är sedan tidigare i en rättslig tvist med Svenska ishockeyförbundet, skriver Aftonbladet.

Det senaste dygnets händelser handlar om hockeyettans avtal med klubbarna och ATG kring intäkter för tv-sändning av matcher.

Spelaktören ATG äger sändningsrättigheterna för hockeyettan och är ligans titelsponsor. Boden och Karlskrona har båda däremot valt att inte teckna det centrala avtalet, enligt Aftonbladet.

"Tråkigt alltihop"

Anledningen till att Örnsköldsvik inte ville spela borta mot Boden i går, söndag, och att Mörrum inte vill spela borta mot Karlskrona på onsdag är för att de inte vill riskera att bli bötfällda för att ha spelat matcher mot lag som inte anslutit sig till det centrala avtalet.

Karlskrona menar att de förlorar miljonbelopp på uppgörelsen jämfört med att sända matcherna själva.

Jag tycker bara att det är tråkigt alltihop, säger hockeyettans ligachef Mats Johansson till Aftonbladet.

Mörrums ordförande Anders Gustavsson tror att avtalsbråket som fått sportsliga konsekvenser också kan få kostsamma följder.

Annons

Annons

"Nu räcker det"

Det här kan få förödande ekonomiska konsekvenser, nu får det vara slut på tjafset i den här ligan. Till slut tröttnar ATG och då blir det inga pengar alls, säger han till Aftonbladet och fortsätter:
Nu räcker det och vi måste sätta stopp. Svenska ishockeyförbundet har också varit alldeles för flata.

Svenska ishockeyförbundets tävlingsnämnd ska besluta matchresultat och konsekvenser för det ospelade mötet mellan Boden och Örnsköldsvik där pucken släpptes med endast hemmalaget på isen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.