Brambling kriterievinnare: "Helt otroligt"

Daniel Redén får kassera in ännu en vinst i ett storlopp. Arkivbild.
Daniel Redén får kassera in ännu en vinst i ett storlopp. Arkivbild.
TravTT

Daniel Redén och Örjan Kihlström går inte att stoppa i de svenska storloppen.

Under lördagen lade duon beslag på Svenskt Trav-Kriterium med Brambling, en seger värd fyra miljoner kronor.

Den här hästen tog inte ett travsteg i början av året, det är helt otroligt att vi står här idag, sade Daniel Redén efter loppet.

Annons

Annons

På kort tid har Daniel Redén samlat på sig diverse olika storsegrar inom den svenska travsporten, men en fullträff i Sveriges största treåringslopp Svenskt Trav-Kriterium saknade han inför lördagens lopp.

Den saken blev det alltså ändring på och som vanligt var det toppkusken Örjan Kihlström som agerade tömförare när stora pengar stod på spel på Solvalla travbana i Bromma.

"En spännande häst"

Kihlströms styrning Brambling såg slagen ut framme i ledningen vid utgången av slutkurvan, men skenet bedrog. Brambling kontrade och återtog kommandot när det behövdes som mest.

Hästen har ingen bra kurvteknik även om den kommer allt mer så jag körde på säkerhet i slutkurvan. Den här hästen vill springa och har god inställning, men han är även snabb och stark. En spännande häst helt enkelt, konstaterade Kihlström som tog sin sjätte Kriterievinst.

Daniel Redén var, om inte försatt i chock efter loppet, överraskad.

Att hästen kunde öppna på det här viset från start och ta ledningen, var kom det ifrån? Jag har tänkt att det här ska bli en bra häst, men först som sju- eller åttaåring. Att han kan vinna ett sådant här lopp redan nu som treåring är bara möjligt genom hästens fantastiska inställning, sade Redén.

Goop såg på från sidan

De treåriga stona gjorde upp i Svenskt Trav-Oaks och då om 2,8 miljoner kronor till vinnaren. Även där gick segern till en häst som har den franske, tvåfaldige Prix d’Amerique-vinnaren Bold Eagle som pappa.

Björn Goop fick själv stå vid sidan på grund av avstängning, men kunde se kollegan Stefan Persson styra in hans Eagle Eye Sherry till knapp vinst efter ett perfekt smyglopp.

Jag är skitglad. Det här är en egenuppfödd häst inom familjen. Vi har inte så många avelsston, men satsar på kvalité. Det känns helt klart speciellt, sade Goop.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons