A-
A+

Bredden i fokus när hockeyn storsatsar

Svenska ishockeyförbundet kommer att satsa runt 30 miljoner kronor för att få i gång barn- och ungdomsishockeyn i Sverige. Arkivbild.
Svenska ishockeyförbundet kommer att satsa runt 30 miljoner kronor för att få i gång barn- och ungdomsishockeyn i Sverige. Arkivbild.
IshockeyTT

Pandemin har slagit hårt mot breddidrotten i landet.

Nu satsar Svenska ishockeyförbundet över 30 miljoner kronor på att få i gång den breda hockeyverksamheten.

Det känns otroligt att kunna göra en sådan stark satsning i det här läget, när det som mest behövs, säger förbundsordföranden Anders Larsson till TT.

Annons

Annons

Satsningen, som klubbades igenom den gångna helgen, kallas "Tre puckar". Kort sammanfattat handlar det om att kunna återstarta och nystarta den breda ishockeyn – barn- och ungdomsverksamheten – samt säkerställa att man kan möta den nya verklighet som väntar även efter pandemin.

Totalt rör det sig om 30 miljoner kronor – pengar som bland annat kommer från samarbetspartner, från ett nytt samarbete med SHL samt från förbundets egen ekonomi.

Delas ut direkt

Sedan är en del det här extra statliga stödet på 9,5 miljoner kronor och det ska gå oavkortat till våra föreningar. Varenda krona vi får i extra statligt stöd ska gå ut till föreningarna i breda hockey-Sverige, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

Enligt Johan Stark, generalsekreterare för Svenska ishockeyförbundet, är det pengar som ska ut omgående.

Det kritiska, som vi behöver få ut så snart som möjligt, är de 9,5 miljonerna i återstartsstöd direkt till föreningarna. Det kickar vi egentligen i gång direkt. För det är nu under hösten vi ser det stora behovet, säger han.

Annons

Annons

Nytt samarbete med SHL

Men satsningen görs även på längre sikt. Hand i hand med SHL kommer förbundet att starta upp så kallade hockeykontor runtom i landet, som ska jobba närmare föreningarna på en regional nivå.

Vi har de här tre puckarna. Hockeykontoren, där vi har krokat arm med SHL, är en långsiktig satsning som vi inleder i år, men som vi kommer att fortsätta med under en lång rad år. Avtalet om hockeykontoren är tecknad till 2030, och det kommer naturligtvis att fortsätta efter det, säger Anders Larsson och fortsätter:
De övriga delarna är väldigt mycket fokuserade på att återstarta och nystarta här och nu. Ett slags kickstart för hockeyn. Men vi har sagt att när vi har möjligheten att ge en injektion så är det nu, det är nu hockeyn behöver det som mest. Den breda hockeyn.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!