A-
A+

Bristedt: "Vi har inga klassiska stjärnor"

Rögles Leon Bristedt jublar med båset efter sitt 1–0-mål mot Skellefteå. Rögle vann den femte och avgörande semifinalen med 4–0 och är klart för sin första SM-final.
Rögles Leon Bristedt jublar med båset efter sitt 1–0-mål mot Skellefteå. Rögle vann den femte och avgörande semifinalen med 4–0 och är klart för sin första SM-final.
IshockeyTT

Det var inte längesedan Rögle åkte jojo mellan Sveriges två högsta ishockeyserier.

Nu ska skåningarna spela sin första SM-final i historien.

Vi är förväntansfulla‚ säger tvåmålsskytten Leon Bristedt efter 4–0-segern mot Skellefteå i den femte och avgörande semifinalen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Efter att i flera år åkt jojo mellan SHL och allsvenskan har Rögle de senaste åren etablerat sig i den högsta ishockeyserien och de två senaste åren även varit ett topplag i grundserien.

I fjol slutade skåningarna trea i grundserien innan SM-slutspelet ställdes in på grund av pandemin. Denna säsong blev Rögle tvåa i grundserien och nu väntar en SM-final mot seriesegraren Växjö. En finalserie som drar i gång redan på lördag i Småland.

Det är en del av vårt mål och det är självklart kul att vi klarade av ett av delmålen i semifinalen. Nu blickar vi framåt och ser till att ladda om, säger Rögleforwarden Leon Bristedt.

"Inga klassiska stjärnor"

TT: Vad ligger bakom att ni de senaste säsongerna har blivit ett topplag i SHL?

Det är ett hårt underliggande arbete. Allt från sporten och ända ner till restaurangen och de som kör ismaskinen. Spelarna som är här är hårt arbetande och vi har inga sådana där klassiska stjärnor. De som är ledande är ledande på alla sätt, säger Bristedt.

Rögle ledde matchserien med 2–0 efter två hemmasegrar, men via två raka segrar i Skellefteå tvingade västerbottningarna fram en femte och avgörande match i Ängelholm.

Lindvall (Gustaf) har spelat otroligt bra i målet för Skellefteå och det är väl en stor anledning till att de lyckats hänga kvar. Skellefteå är ett riktigt bra lag och det tog ett tag att knäcka dem, säger Bristedt.

Det var Leon Bristedt som visade vägen för Rögle. Drygt fem minuter in på den andra perioden vandrade han in från den högra tekningszonen, fintade bort två Skellefteåspelare och skickade in 1–0 bakom Lindvall i bortamålet.

Jag spelade på instinkt, säger Bristedt.

Andra perioden blev händelserik för 26-åringen. Efter sju minuter åkte han ut 2 plus 10 minuter för en tackling bakifrån och spelade inte mer i perioden.

Det var ju det. Lite för händelserikt och det är något jag strävar efter att förbättra. Att inte sätta laget i skiten, som jag kanske gör i dag. Förhoppningsvis har jag fått ur mig utvisningarna ur kroppen och kan hålla mig på banan i finalen.

Annons

Annons

"Ska bli riktigt roligt"

I den tredje perioden fick skåningarna en smakstart. Efter 1.25 kunde Olli Palola skicka in 2–0 i tomt mål sedan Gustaf Lindvall hamnat helt fel i position. De två sista målen – genom Bryan Ferguson och Bristedt – kom båda i tom kasse sedan Skellefteå tagit ut målvakten i jakt på en reducering.

Någon sådan fick dock Skellefteå aldrig in och via 4–0 kunde Rögle kvittera ut finalbiljetten. Där väntar alltså seriesegraren Växjö, som slog Örebro med 3–2 i matcher i sin semifinal.

Vi har haft bra matcher mot Växjö under säsongen. Vi är förväntansfulla. Det ska bli riktigt roligt, säger Leon Bristedt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?