A-
A+

Brithén visade vägen för Rögle i Örebro

Ted Brithén stod i fokus i Rögles seger mot Örebro i SHL.
Ted Brithén stod i fokus i Rögles seger mot Örebro i SHL.
IshockeyTT

Rögle vann SHL-premiären borta mot Örebro med 3–2. Och det var Ted Brithén som visade vägen med ett drömmål.

Ett av de enklare som jag har gjort i karriären, tror jag. Men det var snyggt, det var det, säger Brithén till TT.

Annons

Annons

Det var ett styrkebesked direkt från förra säsongens finallag – och inte minst en härlig premiär för 30-årige Ted Brithén som spelade center mellan Tyler Kelleher och Dennis Everberg.

I februari kom Brithén hem till Rögle efter en halv säsong i Bern – men återkomsten blev inte riktigt som Rögleikonen tänkt sig då han hade det tufft – inte minst mentalt i slutspelet- efter fyra karantäner och två omgångar av covid-19.

Andra gången tog det tog väldigt hårt på mig både fysiskt och mentalt. Jag spelade med ångest genom hela slutspelet, har han tidigare sagt till Helsingborgs Dagblad.

"Lära sig av det"

Och till TT säger Brithén:

Ja, det var jobbigt, fast så kan livet vara och man får lära sig av det och ta det därifrån.
Men det är skönt att vara tillbaka och kunna bidra till gruppen och göra det tillsammans med de här fantastiska grabbarna.

Hans succélag, som förra säsongen föll mot Växjö i finalen, började på lördagskvällen en turné med sex raka bortamatcher med att besegra den förmodade toppkonkurrenten Örebro.

Vi fullföljer matchen väldigt bra, jobbar hårt för varandra, det är väl därför vi går segrande ur det. Det är inte en fläckfri insats rent taktiskt, men jag tycker att vi hanterar det på ett bra sätt.

Lagmaskinen från Ängelholm fick också en drömstart. Efter fyra minuter blev Tyler Kelleher fri och satte första målet mellan benen på Örebros målvakt Jhonas Enroth.

Och bara ett par minuter senare forcerade Adam Edström in gästernas andra mål från nära håll.

Annons

Annons

Öppen kasse

Men efter drygt halva perioden reducerade Kristian Näkyvä till 2–1 - elegant i krysset från backposition.

Rögle började även andra perioden piggt och efter drygt fyra minuter satte Ted Brithén 3-1 i öppen kasse efter en läcker passning över centrallinjen från Adam Tambellini.

Det är två skickliga spelare som jag spelar med så det vara bara för mig att sätta den i öppen kasse. Dennis (Everberg) spelar in till (Adam) Tambellini som kommer i en två-etta och så hittar han igenom så att jag kan lägga in den i öppen kasse.

När sex minuter återstod av ordinarie tid klev återigen Kristian Näkyvä fram och skickade in slutresultatet 2–3 – men närmare än så kom alltså inte Örebro.

Alltid skönt för hela gruppen att vinna en premiär på det här sättet. Något att bygga vidare på, säger Ted Brithén.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!