A-
A+

Britney Spears slipper pappans förmyndarskap

Britney Spears fans samlades utanför domstolen i Los Angeles där stjärnans förmyndarskap avhandlades.
Britney Spears fans samlades utanför domstolen i Los Angeles där stjärnans förmyndarskap avhandlades.
NöjeTT

Popstjärnan Britney Spears behöver inte längre ha att göra med sin far. Pappa Jamie Spears fråntas förmyndarrollen direkt och senare i år väntar förhandlingar om att upplösa arrangemanget helt.

Annons

Annons

En domstol i Los Angeles har beviljat stjärnans krav på att omedelbart avlägsna Jamie Spears som förmyndare, rapporterar bland andra The Hollywood Reporter. Två nya förhandlingstillfällen har planerats till november och december då domstolen ska ta ställning till om förmyndarskapet helt ska upplösas, tills dess ersätts pappa Spears av en tillfällig förmyndare.

Det har varit mycket jobb, det har varit intensivt. Jag är stolt, Britney är stolt, säger stjärnans advokat Mathew Rosengart under en presskonferens efter domstolsbeslutet, rapporterar CNN.

39-åriga Britney Spears har varit under sin fars förmyndarskap sedan 2008, då hon efter en rad sammanbrott inte ansågs vara förmögen att ta hand om sig själv. De senaste åren har oroliga fans kraftsamlat under hashtaggen "freebritney", och i somras vittnade hon för första gången offentligt om sin situation.

I ett känslofyllt tal i en domstol i Los Angeles i juni bad Britney om att förmyndarskapet ska avslutas så att hon kan få sitt liv tillbaka. Pappan, Jamie Spears, sade i augusti via sin advokat att han motvilligt kan gå med på att avsäga sig det.

Stödet från #freebritney-rörelsen har varit avgörande. Tack var det har min firma kunnat ro det här i land. Så jag tackar dem också, säger Rosengart.

Från 2008 fram till 2019 var pappan formell förmyndare över både Britney Spears person och hennes tillgångar. Sedan 2019 har han delat kontrollen över dotterns tillgångar med en stiftelse, medan Jodi Montgomery, medarbetare till Britney Spears, har varit förmyndare över hennes person.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.