Brittiska filmare uppmanas skippa sexscener

Marianne (Daisy Edgar-Jones) och Connell (Paul Mescal) i tv-serien 'Normala människor', som spelades in innan pandemin bröt ut. Pressbild.
Marianne (Daisy Edgar-Jones) och Connell (Paul Mescal) i tv-serien "Normala människor", som spelades in innan pandemin bröt ut. Pressbild.
FilmTT

Regissörer som vill filma intima scener under coronapandemin har fått en uppsättning nya regler och riktlinjer att förhålla sig till. Till exempel uppmanas de att undvika sexscener så långt det är möjligt.

Annons

Annons

Enligt Independent pausades många brittiska film- och tv-inspelningar i mars och april och nu när de tas upp igen är det viktigt att skådespelarna håller avstånd.

Directors UK, en organisation där 7 500 regissörer i Storbritannien är medlemmar, har gjort en broschyr med riktlinjer. Bland annat föreslår man att fysisk intimitet kan ersättas av känslomässig sådan, samt att planerade inspelningar av sexscener läggs allra sist i inspelningsschemat – om de inte kan strykas helt.

"Jobba efter antagandet att ingen fysisk kontakt kommer att vara möjlig, så ha en plan b", skriver Directors UK.

Som inspiration föreslår organisationen att regissörerna ser om gamla filmer som "Casablanca". Den spelades in 1942, under en period av sträng censur vad gällde intimitet på vita duken då filmbolag var tvungna att följa den så kallade Hays Code.

En annan möjlig åtgärd som föreslås är att använda sig av skådespelarnas riktiga partners till scener med mycket fysisk kontakt, en metod som amerikanska tv-såpan "Glamour" testat med framgång.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons