-
+

Bromés första mål fixade Detroits seger

Detroits Mathias Bromé gör karriärens första NHL-mål.
Detroits Mathias Bromé gör karriärens första NHL-mål.
IshockeyTT

Mathias Bromé såg med sitt allra första NHL-mål till att Detroit efter en svacka kunde besegra Florida med 2–1.

Det har varit frustrerande men jag hade bara varit orolig om jag inte hade skapat några chanser, säger han om sin nu raderade målnolla.

Annons

Annons

Matchen i Detroit var bara drygt två minuter från en förlängning när 26-åringen fick sin stora chans.

Svensken försökte först styra in ett skott från Dylan Larkin, men Sergej Bobrovskij stod i vägen i Floridamålet. Bromé tog då hand om returen och kunde från nära håll få in sin första puck i ett NHL-mål.

Det var skönt att få mitt första mål och det var ännu bättre att det var en så viktig match för alla här, säger han enligt NHL:s hemsida.

Sorg efter massören

Matchen var den första för laget sedan Detroits massör sedan två årtionden, Sergej Tjekmarev, gått bort.

Det har varit mycket mycket tuffa 24 timmar för oss all. Det är tufft på isen när man har förlorat en nära vän. Jag försökte gå ut där med samma entusiasm som han hade varje dag och det vet jag att de andra också gjorde, säger lagkapten Larkin.

Segern var inte bara en hyllning till Tjekmarev, det var även en viktig fullpoängare för ett Detroit som har haft det tufft på isen de senaste veckorna. Laget kom till matchen med tre raka förluster, senast mot just Florida i fredags.

Annons

Annons

Tre svenskmål

Det började illa för hemmalaget också nu när Florida genom Alexander Wennberg satte 1–0 i första perioden. Men det svenskmålet följdes av ett annat, Patrik Nemeths 1–1 mitt i matchen – hans första mål för säsongen.

Det är bra för oss att vi kan sprida ut målskyttet. Bromé har haft många chanser som hade kunnat bli mål men nu är trycket (att spräcka nollan) borta och Nemeth är alltid bra på att hitta lägen, säger tränaren Jeff Blashill om de två svenskarna

Efter kvitteringen stod matchen och vägde och trots att Florida hade ett något större spelövertag var det alltså Mathias Bromé som avgjorde.

Jag är tillräckligt gammal för att veta att det kommer att lösa sig så länge man skapar sina chanser. Under hela min debutsäsong i Sverige tror jag inte att jag gjorde några poäng alls under mina första 14-15 matcher så jag har varit med om det här förut, säger Bromé.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss