-
+

Brorsson petas: "Svåraste uttagning vi gjort"

Mona Brorsson. Arkivbild.
Mona Brorsson. Arkivbild.
SkidskyttePokljuka, TT:s utsända

Johanna Skottheim får återigen chansen i skidskytte-VM i Pokljuka samtidigt som Mona Brorsson petas i stafetten.

Kanske den svåraste laguttagning vi gjort, säger landslagstränaren Mattias Nilsson.

Annons

Annons

Mona Brorsson hade en tuff inledning på mästerskapet när hon blev 58:a i sprinten. Jaktstarten blev inte heller någon hit (53:a), och när laget till distansloppet presenterades fick i stället Johanna Skottheim chansen.

Men Skottheim, som gjorde en succéstart på säsongen med karriärens första pallplats, har varit sliten efter jul vilket syntes i åkningen i distansen där hon blev 49:a.

När stafettlaget presenteras står det klart att landslagsledningen ändå fortsätter att tro på Skottheim som återigen tar en plats i laget när en av VM:s allra största höjdpunkter, stafetten, ska avgöras.

Det är jättetajt. Kanske den svåraste uttagning vi gjorde de senaste dagarna, säger landslagstränaren Mattias Nilsson och motiverar valet så här:
Dels är det en kortare sträcka de ska åka, sex kilometer. Skidåkningsmässigt tror vi inte att det kommer att skilja så mycket. Sen har vi gått på effektiviteten på vallen där Johanna skjuter fort och ofta bra.

Skottheim inleder

Skottheim kör förstasträckan för Sverige medan Linn Persson tar hand om den andra, Elvira Öberg kör tredje och Hanna Öberg avslutar.

Jag är jätteglad och ser verkligen fram emot att få köra och få en möjlighet till på det här mästerskapet, säger Skottheim.
Jag ser fram emot att det är kortare och det blir en helt annan åkning. Jag ska försöka ta bra ryggar och försöka ligga med i fältet.

Annons

Annons

Väntat herrlag

Herrlaget ser ut som väntat:

Peppe Femling, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson.

Vi har bra chanser men vi måste göra vårt jobb. Har vi en sträcka som kanske inte är hundra blir vi kanske topp-sex eller topp-åtta, säger huvudtränaren Johannes Lukas.

Damernas stafett avgörs lördag klockan 11.45 medan herrarna kör samma dag klockan 15.00.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss