-
+

Brorsson: "Sjukt frustrerande"

Mona Brorsson hade ett tuff dag på vallen i VM-sprinten. Arkivbild.
Mona Brorsson hade ett tuff dag på vallen i VM-sprinten. Arkivbild.
SkidskyttePokljuka, TT:s utsända

Mona Brorsson kände sig i bra form både på vallen och i spåret. Ändå kom tre bom i det stående skyttet i VM-sprinten. Efteråt var hon förvånad själv.

Jag tittade upp och bara, "skjuter jag på liten prick eller?", säger hon efter 58:e-platsen.

Annons

Annons

Nej, det ville sig inte för Mona Brorsson i VM-sprinten i Pokljuka. Hon inledde bra med felfritt skytte i liggande, men i det stående skyttet började problemen direkt.

Tre bom på de inledande tre skotten.

Vad hände?

Jag vet inte, säger Mona Brorsson, med eftertryck.
Jag önskar att jag hade ett bra svar. Jag är jättebesviken. Allt jobb jag gjort med Göran (Kenttä, landslagets mentala tränare) – det är liksom inget av det jag upplever nu som är något problem som jag känner igen.

Det var luriga byvindar på vallen som spelade in, men Mona Brorsson, som varit femma två gånger i världscupen i år, tycker att hon borde ha kunnat hantera det bättre.

Jag tycker att jag skjuter, jag är fokuserad och jag skjuter bom och jag nästan tar ner geväret och kollar "skjuter jag på liten prick eller?". Det är sjukt frustrerande.

Efter de tre bommarna började tankarna på hur dåligt det gick att komma. Men då satte hon de sista två skotten.

Det är verkligen inga tankar heller som förstör. Jag får snacka med skyttetränarna efteråt nu och se om man kolla på några filmer och om man ser att jag gör något.

Mona Brorsson lyckades med sin 58:e plats precis knipa en startplats i söndagens jaktstart där de 60 främsta åkarna från sprinten får starta.

Jag har bara ett mål och det är att klättra placeringar, säger hon.

TT: Hur många kan du ta?

Vad blev jag, 58:a? 57 då, haha. Det går!
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss