A-
A+

Brynäs hjälte trivs: "Nu är hockey roligt"

Brynäs fick segerjubla. Arkivbild.
Brynäs fick segerjubla. Arkivbild.
IshockeyTT

Oula Palve sågs som en flopp i Linköping men har blivit en flipp i Brynäs.

De två senaste matcherna har gjort tre minst sagt viktiga mål i Gävlelagets desperata jakt på att ta sig över kvalstrecket:

Brynäs har blivit en perfekt match för mig. Här har jag hittat glädjen och kärleken till hockeyn igen, säger forwarden efter 3–1 mot Örebro.

Annons

Annons

Oula Palve gjorde tre mål under sina 31 matcher för Linköping i höstas, vilket var långt under förväntningarna. I mitten av januari gick flytten till Gävle där 29-åringen nu har hittat rätt både på och utanför isen och har gjort sju mål på 20 matcher.

Han gjorde det första och sista målet då Brynäs vann med 3–0 hemma mot Frölunda i lördags och styrde på tisdagskvällen in en retur till det som visade sig bli Brynäs segermål (2–0) hemma mot Örebro ett par minuter in i tredje perioden.

Och Brynästränaren Peter Andersson gillar det han ser:

Oula har varit jättebra för oss. Hans kedja (med yttrarna Shane Harper och Jaedon Descheneau) spelar bra hockey över hela banan. De är ett ständigt offensivt hot och han leder kedjan på ett bra sätt.

TT: Vad såg du i honom när ni valde att ta hit honom?

Vi såg att han är otroligt stark på puck. Han vrider och vänder, har gjort några mål tack vare det. Han är otroligt svår att ta pucken av och är bra på att sätta upp sina vingar också. Han har vuxit varje vecka, blivit bättre och bättre och har kommit in bra i laget, säger Andersson.

Frustrerad i Linköping

Den stora skillnaden sitter i spelsystemet säger både Brynästränaren och Palve själv:

Jag kom aldrig till min rätt i Linköping. Blev frustrerad och mådde dåligt. Jag fick i princip inga målchanser alls, här skapar jag 4–5 målchanser per match. Där gick alla anfall via backarna och upp längs kanterna. Här är det rakare och mer pang på mot mål för att styra, störa och jobba för mål. Det funkar bättre för mig.

När TT berättar om Brynästränarens lovord spricker Oula Palve upp i ett leende:

Vi har en bra dialog. Jag känner att de litar på mig och ger mig utrymme. Det uppskattar jag. I Linköping fick jag inte spela med de bästa i laget och hittade aldrig riktigt kemin. Här får jag spela med två fantastiska killar. Vi har en underbar kemi. Och vet du, jag har inte haft särskilt kul på isen de senaste åren egentligen men nu är hockey roligt, säger Oula Palve.

Annons

Annons

Skuggar Oskarshamn

Den mindre roliga tabellplaceringen, nästjumbo, försöker finländaren förtränga även om han lyser upp när TT berättar att Oskarshamn förlorade mot Frölunda på tisdagskvällen och att det med fem matcher kvar för de båda bottenlagen just nu bara är målskillnad som håller Oskarshamn ovanför och Brynäs under kvalstrecket.

Det är en ny situation för mig. Jag har aldrig spelat i en liga där man kan åka ur så jag vet inte vad jag ska känna egentligen. Men jag måste fokusera på det positiva och på nuet. Börjar jag oroa mig så fungerar ingenting. Så jag försöker att inte tänka på det där, säger Palve.

TT: Ni har fortfarande en liten men dock möjlighet att även gå ikapp Linköping och skicka ner dom till kval?

Jaså, men jag hyser inget agg mot Linköping och har många vänner kvar där. Det viktigaste för mig är att Brynäs spelar i SHL nästa säsong. Så länge vi slipper kvala så får Linköping gärna klara sig kvar också.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!