A-
A+

Brynäs taktiska drag avgjorde: "Oerhört skönt"

Kramkalas efter Brynäs sena avgörande i förlängningen mot HV71.
Kramkalas efter Brynäs sena avgörande i förlängningen mot HV71.
IshockeyTT

Brynäs var på väg mot en blytung förlust. Men Gävlelaget vände, vann efter förlängning, klev över SHL:s kvalstreck och har med tre matcher kvar av grundserien allt i egna händer.

Oerhört skönt. Vi visar att vi inte ger oss och att vi inte kommer vika ner oss heller, säger segerskytten John Nyberg.

Annons

Annons

Segern, 2–1-målet kom med bara arton sekunder kvar av förlängningen, satt dock hårt inne.

Brynäs vann förvisso skotten i första perioden med 12–2 men fick inte in något mål trots att man hejades på av drygt 100 hockeyfans som hade släppts in i restaurang, loger och på en liten läktarrad för att stötta sitt lag.

De var grymma i dag med trumma och allting och ska ha en stor eloge för att de skriker hela matchen. De var inte så många men bara att höra dom skrika ”Brynäs” och höra trumman, alltså man märker stor skillnad mot när det är tyst och tomt. Det var svinkul, säger John Nyberg.

Men det var HV71 som gjorde 1–0 efter 2.01 av andra perioden. Ett resultat som såg ut att stå sig matchen ut då 19-årige Hugo Alnefelt storspelade i HV-målet och sånär höll sin första SHL-nolla i karriären.

Taktiskt drag

Men så kvitterade rutinerade Brynäsforwarden Greg Scott, 32 med 4.37 kvar av ordinarie tid.

Och i förlängningen gav ett taktiskt drag hemmalaget segern.

Brynäs tog timeout med 20 sekunder kvar, följde ritningarna och sköt hem bonuspoängen:

Först skulle vi vinna tekningen och Greg gör ett sjukt bra jobb när han gör det. Sedan skulle Anton (Rödin) gå in mot mål och jag skulle komma på backdoor. Om passningen finns så passar han och tar killen mig så skjuter Anton på mål. Det lyckades ju, förklarar Nyberg som placerade sitt tredje mål för säsongen högt upp i bortre krysset.
Jag blundade och sköt som vanligt, haha. Det kändes redan innan matchen att vi tar det. Det fanns inget annat än att vi skulle vinna. Superstarkt och svinskönt. Vi behövde detta.

Genom segern tog sig Brynäs förbi Oskarshamn upp på rätt sida det nedre kvalstrecket. Med tre matcher kvar att spela har Gävlelaget nu kvalstriden i egna händer.

Det är såklart skönt att inte vara beroende av att andra ska förlora. Vi ska kriga för varenda poäng vi kan skrapa ihop och nu har vi verkligen chansen. Vi ska ta vara på den, säger John Nyberg.

Annons

Annons

"Det är piss"

För jumbon HV71 var de två tappade poängen inte bara en kalldusch mentalt, det kan också visa sig avgörande för om man tvingas kvala sig kvar eller inte.

Jönköpingslaget har visserligen en match mer kvar att spela än de andra två bottenlagen men har efter lördagens förlust sju poäng upp till Oskarshamn och nio poäng upp till Brynäs.

Läget är inte omöjligt men snudd på.

Det är ju piss, absolut. Det är för dåligt att vi inte kan knyta ihop säcken. Men det går inte att göra något åt det som har varit, det gäller att tänka positivt och försöka vända det här istället, säger HV-målvakten Hugo Alnefelt och avslutar bestämt:
Jag har absolut inte gett upp. För jag ger aldrig upp. Det finns inget annat än att köra på. Nu får vi se vad vi är gjorda av.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!