A-
A+

Brynäs vann efter sekunddrama

HV71:s Christian Sandberg i duell med Brynäs Tomi Sallinen.
HV71:s Christian Sandberg i duell med Brynäs Tomi Sallinen.
IshockeyTT

Playoutkvalet som absolut ingen vill spela är i gång.

Då avgjorde Brynäs den första matchen mot HV71 på det mest dramatiskt möjliga sättet: Efter videokoll, i slutsekunderna av den första förlängningsperioden.

Väldigt skönt att få avgöra. Att ta första matchen (med 2–1) är så viktigt så det är så mycket glädje nu, säger Brynäs segerskytt Linus Ölund.

Annons

Annons

För första gången i SHL:s historia kommer ett av två SHL-lag definitivt att åka ur högsta serien efter en playoutduell om bäst av sju matcher och den första matchen blev en minst sagt tät historia.

Efter ett bortdömt Brynäsmål av Emil Molin och varsitt mål av de båda lagen under ordinarie tid (av just Emil Molin och Arttu Ilomäki) samt ett antal ramträffar åt båda håll avgjordes matchen på allra mest rafflande vis med bara 46 sekunder kvar av den första förlängningsperioden.

Inte helt oväntat då de tre sista av lagens fyra möten i grundserien också slutade just 2–1 efter förlängning.

Lång videokoll

Den här tisdagskvällen var det Brynäsforwarden Emil Molin som sköt, HV-målvakten Jonas Gunnarsson lämnade retur, tre HV-spelare dök in mot målet för att rensa undan pucken som flög ut till Brynäsforwarden Linus Ölund som fick iväg pucken mot målet samtidigt som HV71:s back Didrik Strömberg träffade målstolpen med sitt huvud så att målburen rubbades ur sitt läge.

Efter en lång videokoll godkändes målet med motiveringen att peggen ej var helt ur sitt hål samt att det hade blivit mål oavsett om buren lyfts ur sitt läge eller ej då det var en motståndare som var orsak till burflytten:

Jag tyckte att det såg ut som mål på jumbotronen men man vet aldrig. Man får hålla sig cool och nu gick det vägen, säger Emil Molin med sedvanligt återhållen glädje till TT.

Didrik Strömberg var av förklarliga skäl mer nedstämd över sin ”nick”

Jag såg den på bilderna efter men i situationen just där och då så tänkte jag inte på det. Det var en olycklig situation, trist att det blev som det blev. Vi tar nya tag på fredag.

Annons

Annons

Ny position

Om Emil Molin, som dels har varit skadad och dels fått lite mindre förtroende av förre tränaren Peter Andersson under grundserien, får fortsätta spela på sin nya position i förstakedjan med Anton Rödin och Greg Scott återstår att se.

Men nye huvudtränaren Josef Boumedienne gillade det han såg från trion:

Jag diskuterade med de andra spelarna och de andra tränarna och kom fram till den här lösningen. De spelar ändå power play tillsammans och då är det lättare att få rytm i spelet om man inte dribblar för mycket med femmorna, förklarade Brynästränaren.

"Sprider jättemycket energi"

Frågan är ju då vad Emil Molin tycker att det nya tränarparet (Boumedienne och Nils Ekman) har hunnit göra annorlunda på sina två dagar i klubben:

De är lite annorlunda och sprider jättemycket energi till laget. Sedan är det jättetufft för dem att komma in och ändra något på bara någon dag. Men ibland blir det så här. Det är branschen och jag tyckte de skötte sig jättebra i dag.

TT: Dina tankar inför match två nu på fredag?

Att det känns bra att vi har en målvakt (Samuel Ersson) som var grymt stabil. Det ska vi ta med oss från den här matchen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!