A-
A+

Cádizspelare frias efter rasismbråket

Det spanska förbundet har inte kunnat bevisa anklagelserna om rasism mot Juan Cala. Arkivbild.
Det spanska förbundet har inte kunnat bevisa anklagelserna om rasism mot Juan Cala. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

Det spanska fotbollsförbundet har fastslagit att man inte kunnat bevisa att Cádizspelaren Juan Cala uttryckt sig rasistiskt mot Valencias Mouctar Diakhaby.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det var i början av april som händelsen inträffade. En upprörd Mouctar Diakhaby lämnade planen efter en dispyt med Juan Cala och hävdade att han blivit utsatt för rasism.

Lagkamraterna lämnade planen i solidaritet med den franske försvararen – matchen återupptogs dock och klubben menade att man hotats med att straffas om de vägrade att fortsätta spela.

Nu har spanska fotbollsförbundets utredningen av situationen kommit fram till att det inte finns tillräckligt med bevis för att fälla Juan Cala.

"Oskuldspresumtion måste gälla efter att en opartisk värdering av bevisen inte kunnat fastslå med säkerhet att överträdelsen begåtts. Den säkerheten saknas i det här fallet", skriver Cádiz i ett uttalande.

Valencia säger att de står bakom Diakhaby och tror på hans version.

"Vi beklagar det här beslutet och hoppas att tävlingskommittén (det disciplinära organet inom det spanska förbundet) lyckas komma fram till vad som hände", skriver klubben på sin hemsida.

Diakhaby sade efter händelsen att det är "oacceptabelt" och att "han inte kan tillåta sådant". Juan Cala å sin sida har hela tiden förnekat anklagelserna och sagt att han fallit offer för en "häxjakt".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Bli medlem och prova Arturs music-quiz