A-
A+

Cantlay höll undan – vann 130 miljoner

Patrick Cantlay med segerpokalen efter segern i Fedex-slutspelet.
Patrick Cantlay med segerpokalen efter segern i Fedex-slutspelet.
GolfTT

Patrick Cantlay har goda skäl att jubla. Golfaren vann PGA-tourens Fedex-slutspel och får med sig segerchecken på 15 miljoner dollar, eller runt 130 miljoner kronor.

Jag har inte riktigt förstått det än, det måste sjunka in, säger han i segerintervjun vid greenkanten.

Annons

Annons

Tävlingen, hela tourens final, avgjordes på allra sista greenen. Cantley var i täten hela helgen men darrade något på manschetten och gjorde bogey på 17:e hålet.

Men på 18:e spelade den 29-årige amerikanen desto mer säkert och kunde tvåputta för en birdie och slutseger, ett slag före den spanske världsettan Jon Rahm på East Lake Golf Club i Atlanta.

Och det trots att Rahm i själva tävlingen var tre slag bättre än Cantley. För efter ett par veckors tävlingar där alla spelare utom de 30 bästa slagits ut – Alex Norén missade förra helgen finalen med bara två slag – fick Cantlay gå ut med två slags försprång mot dåvarande tvåan Tony Finau. Övriga i fältet låg ytterligare slag efter, baserat på hur de låg till i sammandraget.

Och det försprånget blev helt avgörande. Tvåan Jon Rahm inledde fyra slag bakom, trean Kevin Na hela åtta slag bakom. De två var spelmässigt med 266 slag (14 under par) bäst av alla och får trösta sig med att även de blir rikligt belönade – de får fem respektive fyra miljoner dollar för sina insatser.

Den enda nordiska deltagaren i tävlingen, norrmannen Viktor Hovland, gick liksom Cantley de fyra dagarna på –11, slutade delad femma och får en med sig check på 2,2 miljoner dollar från Atlanta.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!