Caroline Seger: "En otroligt viktig match"

Rosengårdsstjärnorna Caroline Seger och Nathalie Björn ställs på söndag mot Göteborg i en seriefinal. Gästerna toppar den damallsvenska tabellen på 29 poäng efter elva omgångar – tre före Rosengård.
Rosengårdsstjärnorna Caroline Seger och Nathalie Björn ställs på söndag mot Göteborg i en seriefinal. Gästerna toppar den damallsvenska tabellen på 29 poäng efter elva omgångar – tre före Rosengård.
FotbollTT

Förlorar Rosengård seriefinalen mot Göteborg är Malmöklubben sex poäng efter serieledaren.

Är det ett försprång som går att ta in på tio matcher?

Det är klart. Det är ju bara halva serien som har gått, säger Rosengårds Nathalie Björn.

Annons

Annons

Damallsvenskan har nått halvvägs och när andra halvlek av serien inleds i helgen möts Rosengård och Göteborg i en ren seriefinal på Malmö IP. Det handlar om en sexpoängsmatch i uttryckets rätta bemärkelse.

Efter elva omgångar toppar Göteborg tabellen på 29 poäng och Rosengård är tvåa på 26 poäng.

Det gäller att hänga på, säger Rosengårds landslagskapten Caroline Seger och fortsätter:
Det är en jätteviktig match för oss, men sedan är det ju jättemycket poäng kvar att spela om. Men det är en otroligt viktig match.

"Svårt att sia om"

TT: Men om det blir förlust är ni sex poäng efter. Går det att hämta in på åtta omgångar?

Det är svårt att säga. De senaste åren har det ju varit lite så att har man haft det ett större försprång kan man tappa poäng. Det är mycket som ska stämma under ett helt år och det kommer en höst också som kommer att bli tuff med mycket matcher igen. Det är svårt att sia om, säger Seger.

Hennes landslagskollega Nathalie Björn ger ett mer rakt svar på samma fråga:

Det är klart. Det är ju bara halva serien (plus en match) som har gått. Det är inga problem, säger Björn bestämt.

Både Rosengård och Göteborg var de stora guldfavoriterna inför säsongen och att klubbarna är just i toppen förvånar inte Nathalie Björn.

Jag tycker att vi spelar bäst fotboll i allsvenskan - vi och Göteborg, säger hon.

Annons

Annons

Oavgjort senast

Rosengård tappade lite kontakt med Göteborg efter det mållösa mötet med Djurgården på bortaplan i måndags. Innan dess hade Rosengård tre raka segrar och hade bland annat kört över både Linköping (7–1) och Uppsala (9–1).

Det är alltid tufft att tappa poäng och det är inte kul på det sättet vi gör det. Vi måste topprestera mot alla motståndare, säger Caroline Seger.

Göteborg och Rosengård möttes i slutet av juli på Valhalla IP. Ett möte som slutade 1–1 efter att Göteborg tagit ledningen.

Det var en match med varsin halvlek. Vi är otroligt bra och starka i första och det är otroligt synd att vi inte får hål på dem. Det räcker ibland att man får det lilla övertaget med ett mål. Nu fick vi nästan uppförsbacke till andra halvlek. De tog över och var bättre än vad vi var, men sett till chanser skulle vi ha vunnit, säger Seger.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons