A-
A+

Caroline Seger hyllades på Fotbollsgalan

Programledaren Frida Nordstrand och Caroline Seger under Fotbollsåret 2021.
Programledaren Frida Nordstrand och Caroline Seger under Fotbollsåret 2021.
FotbollTT

Sveriges lagkapten Caroline Seger blev i somras historisk – då hon spelade sin 215:e match i den blågula tröjan och därmed slog det svenska och det europeiska rekordet i flest landskamper.

Därför hyllades hon under Fotbollsåret 2021 i TV4.

Det hade jag aldrig kunnat drömma om, säger Seger under programmet.

Annons

Annons

Programledaren Anna Brolin (till höger) och Hedvig Lindahl som tilldelades priset årets målvakt för tionde gången.
Programledaren Anna Brolin (till höger) och Hedvig Lindahl som tilldelades priset årets målvakt för tionde gången.

Seger, 36 år, har fått Diamantbollen två gånger – 2009 och 2019. Men i Fotbollsåret 2021 fick hon en alldeles särskild hyllning – efter landskampsrekordet som hon tog i somras. Då gjorde hon sin 215:e landskamp, en siffra som nu är 225.

Seger tillägnades ett uppträdande av The Mamas – som till bilder från Segers karriär sjöng om henne som en "superwoman".

"Utan dem hade jag inte lyckats"

En tårögd Caroline Seger passade direkt efteråt på att hylla laget.

Jag är mest stolt över att få spendera så mycket tid med mina lagkamrater. De är de som gör mig till fotbollsspelaren jag är, utan dem hade jag inte lyckats med det som jag har lyckats med, säger hon i TV4 och reflekterar sedan kring den långa och framgångsrika karriären.
Att få vara där jag är och ha rekordet som jag har, utan att veta var det ska sluta, det hade jag aldrig kunnat drömma om, säger hon i sändningen.

Hyllningarna fortsatte sedan.

Som ledare står hon för en delaktighet, hon är bra mot spelarna och är tydlig på planen, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson och fortsätter:
Den optimala kaptenen.

Annons

Annons

"Känns som vi är folkkära"

I somras fick Seger ta sitt andra OS-silver, efter straffmissen mot Kanada som resulterade i det som Seger beskrivit som sin värsta upplevelse i livet.

Men därefter har lagkaptenen, som fick en liten straffrevansch i VM-kvalmatchen mot Georgien, omfamnats ytterligare av det svenska folket – och landslagsåret har i stort varit en framgångssaga. När landslaget spelade VM-kval mot Slovakien inför fullsatta läktare på gamla Ullevi konstaterade Seger själv att "det känns som att vi är folkkära".

Den årliga Fotbollsgalan arrangeras i år i ett mindre format på grund av pandemin under namnet Fotbollsåret 2021.

Kvällen avslutades sedan med att Fridolina Rolfö tilldelades Diamantbollen och att Emil Forsberg fick ta emot Guldbollen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.