A-
A+

Carrick om dygnet utan Solskjær: "Känslosamt"

Manchester Uniteds tränare Michael Carrick, till höger, under en tidigare match som assisterande till nu sparkade Ole Gunnar Solskjaer. Arkivbild.
Manchester Uniteds tränare Michael Carrick, till höger, under en tidigare match som assisterande till nu sparkade Ole Gunnar Solskjaer. Arkivbild.
FotbollTT-NTB

Michael Carrick höll sin första presskonferens som tränare för Manchester United, inför mötet med Villarreal. Förutom det sportsliga blev det också en del kärleksförklaringar till nyligen sparkade Ole Gunnar Solskjær.

Gårdagen var väldigt känslosam för mig och alla i klubben, säger han.

Annons

Annons

Michael Carrick fick två dagar på sig att som tillfällig tränarlösning för Manchester United förbereda laget inför tisdagens repris av förra årets Europa League-final, fast den här gången en division högre – i Champions League.

Med lite drygt ett dygn kvar till matchen mot Villarreal mötte Carrick pressen och pratade framför allt om sparkade Ole Gunnar Solskjær.

Gårdagen var väldigt känslosam för mig och alla i klubben. Jag har jobbat med Ole i tre år nu, och har känt honom längre än så. Det var tufft att se honom bli av med jobbet, och man kunde tydligt se hur mycket han betydde för alla i klubben.

"Ta oss framåt snabbt"

Men nu är det dags för fullt fokus framåt. Seger mot Villarreal betyder avancemang från gruppspelet.

Jag förstår ansvaret som nu vilar på mig. Vi måste vända om och ta oss framåt snabbt. Det har klubben ofta gjort, historiskt sett. Vi ser väldigt mycket fram emot matchen imorgon, säger Carrick.

Carrick är dock bara en tillfällig nödlösning. Sedan Solskjær sparkats letar klubben efter en tillfällig tränare som kan leda laget säsongen ut, innan en permanent tränare tar vid.

Även lagkapten Harry Maguire närvarade på presskonferensen. Där slog han fast att spelarna också måste ta ansvar för de dåliga resultaten.

Resultaten har inte varit bra nog på sistone, och dessvärre fick Ole betala för det. Men vi måste såklart ta mycket av ansvaret. Vi har inte varit bra nog, det vet vi, både individuellt och som lag. De senaste månaderna har vi inte varit i närheten av tillräckligt bra.

Annons

Annons

"Ville lyckas tillsammans""

Trots att Ole Gunnar Solskjær kanske inte varit så populär bland United-supportrarna när resultaten började dala, verkar han ha haft fullt stöd av spelarna.

Det har varit svårt för oss spelare, för vi har mycket respekt för chefen och det jobb han har gjort här. Det är aldrig trevligt, och bara den där känslan i rummet när han pratade med oss ​​igår... vi ville så gärna lyckas tillsammans, säger Harry Maguire.

Flera spelare har dessutom skrivit sina hälsningar till Solskjær på sociala medier, däribland Cristiano Ronaldo:

"Han var anfallare när jag först kom till Old Trafford och han har varit min tränare sedan jag kom tillbaka till Manchester United. Men mest av allt är Ole en fantastisk människa. Jag önskar honom all lycka i vad än livet har planerat för honom."

Den svenske landslagskaptenen Victor Nilsson Lindelöf skriver på Instagram:

"Inget annat än respekt för den här mannen. Tack för allt chefen!"

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.