Casey leder haltande Masters efter drömrunda

Paul Casey leder US Masters på Augusta.
Paul Casey leder US Masters på Augusta.
GolfAugusta, Georgia, TT:s utsände

Paul Casey gick sju slag under par på Augusta – men det kunde ha varit ännu bättre.

Jag vill inte vara girig. Jag är väldigt, väldigt glad för mina 65 slag, säger engelsmannen som leder US Masters.

Annons

Annons

43-årige Casey hör till den där skaran av högklassiga golfspelare som fortfarande inte har vunnit en major.

Kanske är det den här veckan som det händer.

Casey, tvåa i PGA-mästerskapet tidigare i år, gjorde en eagle och fem birdies på väg mot sin fläckfria 65-runda på Augusta National.

Det är sällan man går av den här banan och känner att det kunde ha varit två eller tre slag bättre, men det kändes faktiskt så, säger han efter inledningsrundan som sinkades av ett tre timmar långt uppehåll för regn och åska.

"Gör mig exalterad"

Veteranen gjorde sitt första Masters redan för 16 år sedan och erkänner att han har haft svårt att hitta den rätta inställningen och glädjen för att tävla under coronapandemin.

Jag har inte gillat det. Jag har känt att jag har saknat energin, det har inte funnits någonting eller i alla fall väldigt lite som jag har fått ut av att vara ute och spela golftävlingar, säger han.

På Augusta är Caseys känsla annorlunda, trots att publiken inte är välkommen och det var så gott som knäpptyst när han avslutade sin superrunda på den nionde greenen.

Visst, det är någonting helt annat än vad vi är vana vid men det är någonting med den här platsen som gör mig exalterad, säger han.

Annons

Annons

Woods nöjd med allt

Tiger Woods, den femfaldige vinnaren och regerande mästaren i Masters håller säkert med. Efter en svag säsong har han plötsligt vaknat till liv lagom till favoritmajorn och smyger med i toppen av resultatlistan på delad femte plats efter 68 slag, en tangering av hans bästa inledningsrunda på Augusta.

Jag gjorde allting bra. Jag slog bra drivar, slog mina järnslag bra, puttade bra. Det enda jag skulle kunna önska är att jag hade satt ännu fler puttar, säger legendaren.

Banan var ovanligt lättspelad med snälla vindar och mjuka greener efter regnet och flera spelare hann inte färdigspela sina rundor innan mörkret lade sig över Augusta. Av dem som måste spela klart sin runda på fredagen märks amerikanen Justin Thomas, som delar andraplatsen med landsmännen Xander Schauffele och Webb Simpson på –5, trots att han bara har spelat tio hål.

Henrik Stenson, ensam svensk på Augusta i år, är delad 34:a efter 71 slag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons