A-
A+

Chaufför smugglade in 118 kilo narkotika

En lastbilschaufför åtalas för att ha smugglat in 118 kilo narkotika. Mannen ankom till norra hamnen i Malmö med en färja från Travemünde. Arkivbild.
En lastbilschaufför åtalas för att ha smugglat in 118 kilo narkotika. Mannen ankom till norra hamnen i Malmö med en färja från Travemünde. Arkivbild.
BrottTT

Tullinspektören i hamnen i Malmö fattade misstankar när en lastbilschaufför uppträdde "onaturligt nonchalant".

Misstanken var befogad – i lasten hittades 118 kilo narkotika, som på gatan hade varit värt runt 38 miljoner kronor. Nu åtalas chauffören för synnerligen grov narkotikasmuggling.

Annons

Annons

Det var på morgonen den 19 juni i år som lastbilschauffören körde av färjan från tyska Travemünde i norra hamnen i Malmö. Vid Tullverkets kontrollplats tyckte inspektören att chauffören var tillmötesgående, men "onaturligt nonchalant", enligt förundersökningsprotokollet.

När sidolådorna på släpet öppnades hittades en stor mängd narkotika – som lagts i väskor, påsar och lådor – gömt bakom avsågade träpallar. Totalt rörde det sig om 93 kilo amfetamin, närmare 20 kilo kokain och knappt 5 kilo ketamin.

"Det kan tyckas lite märkligt att man smugglar narkotika på det här sättet men sidolådorna är lättåtkomliga från utsidan. Då kan chauffören hävda sin oskuld och att någon annan måste ha lagt dit den olagliga lasten", säger Erik Friberg, enhetschef på Tullkriminalen Syd, i ett pressmeddelande.

Värdet på gatan för narkotikan har beräknats till sammanlagt 38 miljoner kronor och nu åtalas mannen, som är serbisk medborgare, för synnerligen grov narkotikasmuggling.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.