A-
A+

Chelsea-legendar lämnar klubben

Ji So-Yun. Arkivbild.
Ji So-Yun. Arkivbild.
FotbollTT

Chelseas mittfältsstjärna Ji So-Yun, 31, lämnar klubben efter säsongen.

31-åringen har varit i klubben i åtta år.

Ett tufft beslut, säger hon.

Annons

Annons

Klubben meddelar att mittfältaren lämnar efter säsongens slut för att komma närmare hem till Sydkorea. So-Yun har gjort 68 mål för Chelsea och spelat totalt 208 matcher hittills, med tre matcher kvar av säsongen.

So-Yun har varit med och vunnit elva stora titlar, bland annat har hon blivit ligamästare fem gånger och vunnit FA-cupen tre gånger – och ytterligare två kan det bli.

Det har varit svårt men jag har varit tvungen att ta ett tufft beslut om att lämna efter alla dessa år. Väldigt blandande känslor, säger mittfältaren i en video som klubben publicerat.
En gång blå, alltid en blå, avslutar hon.

31-åringen blev den första sydkoreanen att spela i damernas Super League och under debutsäsongen 2014 blev hon utsedd till årets spelare i ligan.

"Vilken ära och ett privilegium det har varit att träna en av de mest fantastiska spelarna som damernas Super League någonsin har sett. Det råder ingen tvekan om att hon varit den mest framgångsrika utländska spelaren", säger tränaren Emma Hayes i ett uttalande.

Den 15 maj spelar Chelsea final i FA-cupen mot Manchester City. I Super League leder Chelsea ligan med två omgångar kvar, först möter de Birmingham City på söndag och veckan efter väntar Manchester United.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.