Chelsea tillbaka i vinnarspåret

Tammy Abraham blev tvåmålsskytt i Londonderbyt mot West Ham.
Tammy Abraham blev tvåmålsskytt i Londonderbyt mot West Ham.
FotbollTT

Med två raka förluster tappade Chelsea mark på topplagen i Premier League-fotbollen. I Londonderbyt mot West Ham tog sig laget upp på vinnarspåret igen.

Chelsea vann med 3–0.

Annons

Annons

Annons

Annons

Siffrorna blev till slut större än matchbilden gjorde gällande. Chelsea tog visserligen tidigt greppet om matchen genom Thiago Silvas 1–0-mål, men West Ham höll spelmässigt jämna steg med hemmalaget.

Särskilt under stora delar av andra halvlek var Chelsea ordentligt tillbakapressat, och en kvittering kom allt närmare, var känslan.

Men West Ham hade trots stort bollinnehav svårt att skapa riktigt farliga chanser, och i väntan på en slutforcering slog Chelsea till åt andra hållet i stället.

Tammy Abraham var den som påpassligt höll sig framme i straffområdet och rullade in 2–0 i den 78:e minuten. Och Tammy Abraham var den som också drog ner rullgardinen fullständigt för West Ham när han tog till vara på en retur för att sätta 3–0 två minuter senare.

Chelsea är nu femma i Premier League-tabellen, sex poäng bakom serieledande Liverpool.

I botten av tabellen klev samtidigt Burnley upp över nedflyttningsstrecket efter en efterlängtad seger hemma mot Wolverhampton. Burnley har haft stora problem med målskyttet i höst – bara sex mål på tolv drabbningar inför matchen. Men Ashley Barnes och Chris Wood såg med var sitt mål till att ordna 2–1 och tre viktiga poäng.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons