-
+

Chelseatrio kan stoppas från Maltalägret

Magdalena Eriksson. Arkivbild.
Magdalena Eriksson. Arkivbild.
FotbollTT

Chelseatrion Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zecira Musovic kan stoppas från landslagssamlingen på Malta.

Men förbundskaptenen väljer att inte oroa sig.

Jag lägger inte så mycket kraft på det just nu, säger Peter Gerhardsson.

Annons

Annons

Det blir väntans tider för förbundskapten Peter Gerhardsson. Först på fredag – då Maltas myndigheter uppdaterar coronarestriktionerna – får han reda på om Chelsea-spelarna kan vara med under landslagslägret på Malta.

Som situationen är nu får nämligen inte spelare från engelska ligan resa in i landet.

Det är som det är. Man får anpassa sig till de förhållanden som är. Vi har tagit ut de tre och så får vi besked på fredag från Malta, hur inresetillstånd och sådant kan göras, säger han.
Jag har inte tänkt så mycket på det. Det här är förhållandena i den världen vi lever i och det gäller att vara anpassningsbar till olika förändringar.

Ersättarna klara

Om trion stoppas från samlingen kommer Emma Holmgren, Eskilstuna, Amanda Nildén, Eskilstuna, och Emma Kullberg, Häcken, att ansluta till truppen.

Efter att coronapandemin satte stopp för Algarve Cup och sedan även för turneringen i England, valde Sverige att inleda 2021 med ett läger på Malta 15–24 februari.

Där kommer landslaget att inleda förberedelserna till Tokyo-OS i sommar, och utöver träningar väntar även matcher mot Österrike den 19 februari och Malta fyra dagar senare.

Och med tanke på att sommarspelen kommer allt närmare finns det en del saker som Gerhardsson vill få svar på.

Det finns många saker att bygga vidare på. Det handlar om små, små detaljer i det hela och exakt vad det är vill jag presentera för spelarna först.
Sedan kommer det att handla om olika detaljer i spelet som man behöver förbättra, och hela tiden sporra spelarna fram mot OS.

Annons

Annons

"Har idéer"

Peter Gerhardsson säger att "OS så klart är en trigger för spelarna" men för förbundskaptenen själv kommer sommarspelen i ett senare skede i planeringen.

Först och främst väntar lägret på Malta och efter dagarna där handlar tiden om samlingarna i april och i juni.

Det går inte att tänka så mycket och det är inte så att man sitter och noterar ner en OS-trupp nu, säger han. Jag har idéer men jag har inte börjat skriva ner något än.

Fyra debutanter får chansen: Johanna Rytting Kaneryd, Häcken, Rusul Rosa Kafaji, AIK, Hanna Lundkvist, Hammarby, och Josefine Rybrink, Kristianstad.

Rosengårds skyttedrottning Anna Anvegård saknas. Enligt Gerhardsson beror det på att hon inte kunnat träna för fullt senaste tiden.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss