A-
A+

Chimaevs tränare: "Var orolig för honom"

Khamzat Chimaev kunde inte nå målvikten. Arkivbild.
Khamzat Chimaev kunde inte nå målvikten. Arkivbild.
MMATT

Khamzat Chimaev missade chansen att gå den största matchen i sin karriär efter att inte klarat viktgränsen. Nu förklarar hans tränare hur dåligt han mådde inför invägningen.

När han ställde sig upp så svimmade han. Jag blev orolig för honom, säger Andreas Michael till MMA Hour enligt Expressen.

Annons

Annons

Chimaev skulle ta sig an Nate Diaz i en supermatch på en UFC-gala i Las Vegas, men svensken missade invägningen.

28-åringen sade att han på läkares inrådan avbrutit sina försök att nå matchvikt eftersom han inte mådde bra. Nu bekräftar hans tränare, Andreas Michael att Chimaev drabbats av hälsoproblem inför matchen.

Han fick kramper, skakade och kräktes. När han ställde sig upp så svimmade han. Jag blev orolig för honom, säger han.

Inför matcher tränar utövarna för att bli så starka som möjligt för att sedan på kort tid gå ner i vikt för att nå rätt viktklass. Enligt Michael var förträningen för tung för att extrakilona skulle försvinna i rätt takt.

Vi startade träningslägret tungt, lite för tungt. Vi borde ha haft mer disciplin och hållit i vikten på en rimlig nivå, lite närmare den vikten som han hade inför träningslägret.

Chimaev fick inte gå matchen mot Diaz utan fick gå upp en viktklass och i stället möta Kevin Holland. Det blev seger för Chimaev som är obesegrad i UFC.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.