CHL-säsongen ställs in

Joel Lundqvist lyfter pokalen efter Frölundas seger i CHL-finalen mot Red Bull München i Scandinavium i Göteborg 2019. I år ställs turneringen in.
Joel Lundqvist lyfter pokalen efter Frölundas seger i CHL-finalen mot Red Bull München i Scandinavium i Göteborg 2019. I år ställs turneringen in.
IshockeyTT

CHL-säsongen 2020-21 ställs in på grund av den pågående pandemin. "CHL:s styrelse har tagit det här svåra beslutet på grund av att situationen i Europa inte har förbättrats", meddelar ishockeyturneringen i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

CHL skriver att man har tagit beslutet efter många diskussioner och övervägningar de senaste veckorna. Resebegränsningarna mellan de 12 deltagande länderna är en för stor risk och osäkerhet.

"Sammantaget var CHL:s styrelse tvungen att komma fram till det mycket svåra beslutet att säsongen 2020-21 inte kan hanteras sett både ur ett operativt och ett ekonomiskt perspektiv", säger CHL-chefen Peter Zahner.

"Hälsa och säkerhet för alla deltagande lag har högsta prioritet, och med den nuvarande utvecklingen av den epidemiologiska situationen skulle vi tyvärr inte kunna garantera att alla hela tiden kan återvända hem med god hälsa och utan att behöva gå igenom karantänbegränsningar, oavsett hur sofistikerade våra skyddsåtgärder är".

Den europeiska turneringen med 32 lag från 12 länder spelades för första gången 2014-15. Frölunda har vunnit turneringen inte mindre än fyra gånger.

"Tråkigt, men samtidigt har vi full respekt för situationen. Och är inte jätteöverraskande", säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler till klubbens webbplats.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons