A-
A+

Christiansen: "Nu står vi här igen..."

Anders Christiansen i en duell med Abdul Khalili.
Anders Christiansen i en duell med Abdul Khalili.
FotbollTT

Malmö anser sig ha varit det bästa laget borta mot Hammarby.

Men man åkte på en 1–2-förlust och upp till serieledande AIK är det nu tre poäng.

Vår prestation är bättre än noll poäng, säger Anders Christiansen.

Annons

Annons

Malmö vann visserligen mot Degerfors med 3–0 förra veckan. Men dessförinnan åkte man på en tung förlust mot IFK Göteborg och på Tele2 arena kom en ny allsvensk nollpoängare.

Vår prestation är bättre än noll poäng, men nu står vi här igen. Det var så mot Göteborg också där vi var det bästa laget. Men nu har vi noll poäng efter de två matcherna. Det är dock inte bara svart eller vitt utan man får kolla på prestationen över längre tid, det är det som ger oss poäng, säger Christiansen.

Tufft schema

Förlusten gör att Malmö är trea på 33 poäng, samma antal som Elfsborg. Upp till serieledande AIK är det tre poäng och man har ett tufft spelschema framför sig.

I de tre nästkommande matcherna väntar IFK Norrköping, Djurgården och Elfsborg.

Vi gör vad vi kan för att bli mästare igen. Det är vår ambition. Just nu är vi tre poäng bakom, det är bara ut och jaga, säger Christiansen.

I samband med de viktiga allsvenska matcherna ska man dessutom spela Champions League-gruppspel mot europeiska jättarna Chelsea och Juventus samt Zenit från S:t Petersburg.

Det är den situationen vi har varit i under tre, fyra veckor. Det som är annorlunda är att det är gruppspel i stället för kvalmatcher.

Annons

Annons

"Älskar vår situation"

En tuff uppgift i både ligan och ute i Europa, men det är något Anders Christiansen ser fram emot att ta sig an efter landslagsuppehållet.

Det gör jag. Vi älskar vår situation. Det tar mycket på krafterna men det är där vi vill vara som klubb och spelare. Jag tror att många i Skandinavien gärna hade haft vår plats, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!