Claesson tillbaka efter 486 dagar: Jag är redo

Viktor Claesson gjorde sin första landskamp på 486 dagar.
Viktor Claesson gjorde sin första landskamp på 486 dagar.
FotbollTT

Viktor Claesson gjorde sin första landskamp på 486 dagar när han hoppade in mot Ryssland.

Nu vill han spela den viktiga Nations League-matchen mot Kroatien.

Vi får se hur Janne tänker på söndag, säger han.

Annons

Annons

Den 10 juni 2019 blev Viktor Claesson skadad i EM-kvalmatchen mot Spanien på bortaplan. Korsbandet var av och en lång väg tillbaka väntade.

486 dagar senare fick mittfältaren ungefär 15 minuter på planen i 2–1-segern i vänskapsmatchen mot Ryssland när han blev inbytt i den andra halvleken.

Efter en höst där han gjort comeback och tagit tillbaka sin plats i ryska klubblaget Krasnodar har det blivit mycket speltid sista tiden med Champions League-kval blandat med seriespel.

Det är en spelsugen Claesson som nu blickar framåt mot Nations League-matcherna mot Kroatien (söndag) och Portugal (onsdag).

Jag är redo. Jag har spelat 90-minutersmatcher i Krasnodar nu sedan förra landslagsuppehållet. Det är snarare så att jag spelat för mycket än att jag inte spelat, säger han efter vinsten mot Ryssland.

Trots att den fysiska statusen är bra har han hela tiden kontakt med ledningen och förbundskapten Janne Andersson.

Det är en dialog mellan alla, mellan mig och Janne och fysioteamet. Sen är det en konkurrenssituation också. Man väger in allas åsikter och gör det som passar laget.

Exakt hur mittfältaren ska användas framöver vet han inte.

Det vet jag inte och det spekulerar jag inte i. Jag gör det jag kan om jag får chansen. Nu fick jag en kvart i dag (läs torsdag). Vi får se hur Janne tänker på söndag.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons