Clinton: Erkänn inte tidigt valresultat

Hillary Clinton, före detta utrikesminister och presidentkandidat för Demokraterna, under partiets konvent förra veckan.
Hillary Clinton, före detta utrikesminister och presidentkandidat för Demokraterna, under partiets konvent förra veckan.
USATT-AFP

Hillary Clinton, som förlorade mot Donald Trump i presidentvalet 2016, ger ett tydligt råd till den nuvarande demokratiska presidentkandidaten Joe Biden: Vägra att erkänna en eventuell förlust på valnatten.

Annons

Annons

Ifall valet skulle bli jämnt måste Biden avvakta innan den förväntade stora mängden poströster har räknats, säger Clinton.

Joe Biden bör inte under några omständigheter ge upp, eftersom jag tror att det här kommer att dra ut på tiden. Jag tror att han till slut kommer att vinna, om vi inte ger oss så mycket som en centimeter och om vi är lika fokuserade och obevekliga som den andra sidan, säger Clinton i dokumentärserien "The circus".

Hon antyder att Republikanerna kommer att försöka skapa oreda runt poströstningen och att motståndarna vill få valet avgjort på valnatten, utan att vänta på försenade poströster. Clinton uppmanar därför Demokraterna att utföra en motinsats.

Vi måste ha våra egna arbetslag som kan motverka den skrämselkampanj som Republikanerna och Trump kommer att genomföra utanför röstlokalerna, säger hon.

Många amerikaner väntas poströsta på grund av pandemin och båda partierna har varnat för att ett definitivt valresultat kan dröja länge efter valdagen den 3 november.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons