A-
A+

Colak: "En galen vecka"

Antonio Colak blev målskytt mot Östersund.
Antonio Colak blev målskytt mot Östersund.
FotbollTT

Häckenmatchen fick han se hemma och självisolerad med corona.

En vecka senare gjorde Antonio Colak sitt första mål i MFF-tröjan.

Det känns väldigt bra och jag är väldigt glad att ha gjort mitt första mål, säger han.

Annons

Annons

Annons

Annons

Efter en förstahalvlek där Malmö FF förde spelet hemma mot Östersund följde i den 52:a matchminuten 17 sekunder som skulle förändra matchbilden.

Gästernas Blair Turgott kom till spel efter att ha gjort hattrick i 5–0-segern mot Örebro. I matchminut 52 trodde han sig vara målskytt också denna match. Men målet dömdes bort sedan domare Kristoffer Karlsson menat att bollen träffat Patrick Kpozo på handen. I stället fick MFF frispark. Marco Johansson satte snabbt i gång spelet, Anders Christiansen vann några dueller och 17 sekunder efter avblåsningen hade Antonio Colak satt bollen i nät i andra änden.

För Östersund innebar de matchavgörande sekunderna lagets första insläppta mål i årets allsvenska, och för Colak var det inget annat än en succécomeback. Anfallaren hade bara hunnit med ett enda träningspass sedan han tillfrisknat från covid-19.

Det var en galen vecka. Jag testade positivt men hade inga symptom och kände mig bra. Jag försökte hålla mig i form så gott det gick. Sedan tränade jag en gång och coachen frågade mig hur jag mådde och jag sa att jag mådde bra.

Syndabock i debuten

Med det sagt skedde den mesta av uppladdningen inför matchen hemma i den lägenhet han nyligen flyttat in i.

Jag försökte träna på så gott jag kunde hemma i lägenheten, och gjorde övningar för att få i gång pulsen. Det gäller att vara kreativ. Men nu är det bakom mig. Jag visste att jag skulle få det vid något tillfälle, kanske var det till och med bra att få det så tidigt under säsongen. Nu kan jag fortsätta med lugn i sinnet och fokus på fotbollen.

Malmö FF hade vunnit sina fem senaste allsvenska matcher på hemmaplan. Men det skulle inte bli sex.

Efter Malmös ledningsmål flyttade Östersund upp laget.

Ett annat av MFF:s nyförvärv, Veljko Birmancevic, skadade låret i genrepet mot IFK Göteborg. Mot Östersund inledde han på bänken innan han i den 79:e minuten fick göra allsvensk debut.

Han hade bara varit på plan i en minut när han missade markeringen och Ronald Mukiibi nickade in 1–1 på hörna.

Annons

Annons

"Stannar i omklädningsrummet"

Efter sitt andra gula kort på kort tid visades Frank Arhin ut i den 85:e matchminuten och hemmalaget tilläts gå framåt med allt de hade. I den 88:e minuten fick just Birmancevic läget att avgöra efter en vacker klack från Anders Christiansen. Men Aly Keita fick mirakulöst upp handen.

Därmed slutade matchen 1–1.

Vi skapade väldigt många chanser och måste bli bättre på att punktera matcherna, summerade Colak innan han svarade på frågan om ifall hans lån från grekiska PAOK på sikt kan bli en övergång.
Det är sådant som stannar i omklädningsrummet. Alla kan se att jag trivs här. Just nu vill jag bara leverera på plan. Vi har ett långt år framför oss, sedan får vi se. Nu har vi en stor match mot Djurgården att förbereda oss för.

Djurgården har full pott så långt och leder allsvenskan, två poäng före MFF.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?