A-
A+

Colombiansk fotbollslegendar i bilkrasch

Freddy Rincón, till vänster, i en VM-kvalmatch borta mot Elvis Martinez Venezuela i december 1996. Arkivbild.
Freddy Rincón, till vänster, i en VM-kvalmatch borta mot Elvis Martinez Venezuela i december 1996. Arkivbild.
FotbollTT

Freddy Rincón, tidigare stjärnspelare i Colombias fotbollslandslag, befinner sig i ett kritiskt tillstånd med hjärnskador och vårdas på sjukhus efter en bilkrasch i Cali, enligt BBC.

Annons

Annons

55-åringen, som spelat för både Napoli och Real Madrid på klubblagsnivå, körde en bil med fyra passagerare som krockade med en buss på måndagsmorgonen lokal tid, i staden Cali som ligger drygt 45 mil sydväst om huvudstaden Bogotá.

"Freddy Eusebio Rincón ankom till sjukhuset under morgonen med traumatiska hjärnskador", skriver sjukhuset Clínica Imbanaco i ett uttalande enligt BBC.

Freddy Rincón är tillsammans med Carlos Valderrama den spelare som spelat flest VM-slutspelsmatcher (10) för Colombia. Båda spelarna var givna på Colombias mittfält i både VM 1990, 1994 och 1998.

I gruppspelet under VM i Italien 1990 gjorde han lagets 1–1-mål mot blivande mästarlaget Västtyskland på San Siro i Milano efter ett drömanfall, ett mål som tog Colombia vidare till åttondelsfinal där det sedermera blev förlust mot Kamerun (1–2 efter förlängning).

Rincón var även inblandad i en trafikolycka 2013 då han körde en lastbil som voltade på hal vägbana mellan städerna Cali och Andalucía. Han opererades då för flera frakturer och fick ett sår i huvudet, enligt The Guardian.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.