A-
A+

Colorado säkrade slutspelsplats

Colorados Andre Burakovsky gjorde två mål mot St Louis.
Colorados Andre Burakovsky gjorde två mål mot St Louis.
IshockeyTT

Colorado blir det andra laget i NHL att säkra en plats i slutspelet efter 4–2-vinst över St Louis. André Burakovsky gjorde två mål.

Annons

Annons

Annons

Annons

Detroits Jakub Vrana firar ett av alla mål.
Detroits Jakub Vrana firar ett av alla mål.

Hittills är det bara Vegas och Colorado som är säkra för spel i Stanley Cup.

Colorados styrkebesked kom efter det att laget tvingats ställa in tre matcher på grund av covid-19-rutiner.

Det visar på lagets styrka, säger Burakovsky apropå att man tvingats till ett uppehåll men kommer tillbaka starkt.
St Louis är ett tufft lag att möta, de gjorde det svårt för oss, men vi har förenklat vårt spel. Vi gör inte så många misstag och alla hjälper till där det behövs. I den här ligan kan man inte skylla på nåt. Det spelar ingen roll om man mår lite dåligt eller inte har spelat på några dagar, när man snörar på sig skridskorna måste man gå ut och kämpa, fortsätter han.

Möts fyra gånger

På grund av Colorados covid-uppehåll har spelschemat möblerats om och kommande två matcher spelas också mot St Louis. Vilket betyder att lagen möts i fyra matcher på raken eftersom de också spelade natten mot torsdag i förra veckan, före Colorados uppehåll.

Det känns nästan som en slutspelsomgång. Att möta samma lag fyra gånger är inte optimalt men det är så det är nu, och det spelar ingen roll vem vi möter. Vi måste gå ut med samma inställning i varje match, säger Burakovsky.

Annons

Annons

Fyra mål av Vrana

Detroits Jakub Vrana visade sitt värde för nya hemmaklubben och satte fyra mål i nattens möte med Dallas. Slutresultatet skrivs 7–3 till Detroit.

Han är snabb och han kan skjuta, det är ingen tvekan om saken. Och i kväll var flera av målen toppmål. När man har den förmågan till avslut kan det verkligen ändra hur en match slutar, säger Detroittränaren Jeff Blashill.

Vrana är den förste Detroitspelaren att göra fyra mål under en match sedan Anthony Mantha lyckades med bedriften i oktober 2019. Vrana byttes till Detroit från Washington i förra veckan, i utbyte mot just Mantha. Detroit bytte även till sig Richard Panik, som också han gjorde mål i matchen.

Sedan dag ett har alla varit väldigt hjälpsamma här, vad man än ber om får man hjälp med det. Och på isen – när man kommer till ett nytt lag är det så mycket som är nytt, men sakta kommer man in i det. Hittills har det gått både fort och bra, men självklart finns det saker som vi kan bli bättre på, säger Vrana, som nu har spelat fyra matcher med nya laget.

Starkt målvaktsspel

Det var inte bara Vrana som storspelade, Thomas Greiss gjorde 43 räddningar i Detroitmålet.

Däremot gick det sämre för Anton Chudobin i Dallasmålet. Han släppte in tre puckar på nio skott i den första perioden, innan han byttes ut mot Jake Oettinger i den andra. Oettinger å sin sida gjorde 10 räddningar.

Lagen möts igen natten till söndag svensk tid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr