Coronafallen ökar i hockeyallsvenska lagen

Minst åtta personer har drabbats av covid-19 i Västerås IK. Arkivbild.
Minst åtta personer har drabbats av covid-19 i Västerås IK. Arkivbild.
HockeyTT

Antalet coronasmittade i hockeyallsvenskan ökar.

I Västerås är åtta personer runt A-laget drabbade av covid-19 medan motsvarande siffra i Bik Karlskoga ökat från 13 till 18.

Det har varit kaotiskt, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg.

Annons

Annons

Coronafallen i hockeyallsvenskan blir allt fler. Nu går Västerås IK ut med att åtta personer runt A-laget har drabbats av covid-19.

Det är lite kaotiskt, eller har varit i alla fall. Nu har vi lite bättre koll på läget, säger sportchefen Patrik Zetterberg i ett videoklipp på klubbens hemsida.

Efter att Västerås i slutet av augusti spelat en träningsmatch mot Bik Karlskoga, som senare gick ut med att man hade 13 bekräftade coronafall i föreningen, valde man att stänga ner verksamheten den 1 september, något som även gäller för denna vecka.

De som hade negativa besked ska in i dag och göra nya antikroppstest och de som har antikroppar kan gå tillbaka och köra i arenan igen. De andra som är negativa men inte har symptom får träna på egen hand och sen gör vi nya tester i slutet av veckan, säger Zetterberg.

Han hoppas att hela laget ska kunna köra i gång igen till nästa vecka. Under tiden missar Västerås, som var tvungna att dra sig ur turneringen Skoda Trophy, fyra träningsmatcher inför säsongen som är tänkt att dra i gång den 2 oktober.

Vi har några matcher kvar och hoppas kunna spela dem. Får vi spela dem och vara hela och friska så kommer vi vara redo när serien drar i gång.

I Karlskoga har antalet smittade ökat från 13 till 18 efter att ytterligare tester gjorts i förra veckan, meddelar klubben på sin hemsida.

"Det spekuleras i att vi kan dra i gång verksamheten igen till helgen, alternativt i början av nästa vecka. Samtidigt vill vi inte gå händelserna i förväg, utan vi får ge det några dagar till", säger klubbchef Torsten Yngveson.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons