A-
A+

Coronakaoset stoppar JVM: "Jävligt besviken"

Det är slutspelat i JVM för den här gången.
Det är slutspelat i JVM för den här gången.
IshockeyTT

Först ställdes tre matcher in. Sedan kom beskedet att hela Junior-VM avbryts på grund av smittspridningen av covid-19.

Vi är sjukt besvikna och ledsna, säger Juniorkronornas lagkapten Emil Andrae.

Annons

Annons

Först drabbades USA och dagen därpå fick både Tjeckien och Ryssland in smittan i sina respektive lag.

Efter tre inställda matcher beslutade Internationella ishockeyförbundet (IIHF) att ställa in resten av JVM i Kanada.

"Otroligt tråkigt besked, även om vi respekterar det fullt ut i och med det rådande läget. Jag lider med grabbarna som hade startat turneringen positivt. Vår känsla är att vi kunde gått riktigt långt", säger förbundskapten Tomas Montén i ett uttalande.

"Stor besvikelse"

Juniorkronorna hade inlett turneringen med två raka segrar, 6–3 mot Ryssland följt av 3–0 mot Slovakien. Några timmar före lagets match mot USA kom chockbeskedet.

Vi blev kanske inte så chockade, men jäkligt besvikna. Vi är en jättebra grupp med sjukt många duktiga hockeyspelare. Det är klart att det är tråkigt och det känns som att de tar det ifrån oss lite. Vi är sjukt besvikna och ledsna. Vi är här för att spela hockey och nu kan vi inte göra det, säger lagkaptenen Emil Andrae vid en presskonferens sent på onsdagskvällen, svensk tid.

IIHF:s ordförande Luc Tardif säger att man har gjort allt i sin makt för att kunna genomföra turneringen på ett säkert sätt.

"Dessvärre räckte inte det. Nu måste vi ta tid och lägga fokus på att få hem alla spelare och ledare på ett säkert sätt", säger han i ett uttalande.

Kanadas ishockeyförbund stöttar beslutet.

"Även om vi vet att detta är rätt beslut, så sympatiserar vi med alla deltagare som har förtjänat möjligheten att representera sitt land på världsscenen och som inte kommer att få chansen att förverkliga den drömmen", säger förbundets ordförande Scott Smith och vd Tom Renney i ett gemensamt uttalande.

Annons

Annons

Sista mästerskapet

Tomas Montén har därmed gjort sitt sista mästerskap som ledare för Juniorkronorna. Han hade hoppats på en bättre slut.

"Det här var det roligaste jobbet jag haft, och att det ska behöva sluta såhär, med först JVM i fjol som jag missade på grund av covid och nu hela årets turnering ställs in, känns oerhört trist", säger han.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.