Coronaoro sänkte börsen

Stockholmsbörsen föll brett.
Stockholmsbörsen föll brett.
BörsTT

Coronakrisen sänkte börshumöret på torsdagen. USA:s centralbank varnar för osäkerhet runt den ekonomiska återhämtningen och nya kluster av covid-19-fall i bland annat i Sydkorea spädde på oron.

OMXS-index stängde på minus 1,1 procent.

Annons

Annons

Börsnedgången i Stockholm var bred, med 28 av de mest omsatta aktierna i OMXS30-index på minus.

Storbanken Nordea och klädkedjan H&M drog ner index mest i kraft av bolagens indextyngd, båda aktierna backade 2,2 procent.

En annan förlorare bland aktierna i OMXS30-index var snustillverkaren Swedish Match vars aktie backade 4,9 procent. Nedgången kom sedan nyhetsbyrån Bloomberg rapporterat om politiska krav från Kalifornien på att tillståndet för att marknadsföra märket Zyn ska dras in efter anklagelser om osanna påståenden om snusets effekt.

Det rapporterande riskkapitalbolaget EQT var en annan förlorare, med ett kurstapp på 14,5 procent efter ett vinstras. EQT skriver i kvartalsrapporten att covid-19-pandemin har dragit ned investeringstakten och att merparten av de planerade avyttringarna nu skjutits fram till efter 2020.

Även de ledande Europabörserna backade. Frankfurts DAX-index sjönk 1,1 procent, Londonbörsens FTSE 100-index gick ned 1,6 procent och Parisbörsens CAC 40-index tappade 1,3 procent.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons