-
+

Coronatrenden vänder i Västra Götaland

Behandling av covid-sjuka på IVA på Östra Sjukhuset i Göteborg. Arkivbild.
Behandling av covid-sjuka på IVA på Östra Sjukhuset i Göteborg. Arkivbild.
CoronavirusetTT

Annons

Annons

Antalet fall av bekräftad covid-19 ökar på nytt i Västra Götalandsregionen efter flera veckors minskning, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Smittspridningen avtog i början av året i regionen, men utvecklingen har stannat av och Smittskydd Västra Götaland ser nu en tydlig ökning för första gången i år.

Under vecka 6 (8-14 februari) konstaterades 4 737 fall av covid-19 i Västra Götaland, vilket är en ökning på 14 procent jämfört med veckan innan.

Det finns nu en "betydande risk" för att behovet av sjukvård kommer att öka, enligt regionen. I nuläget vårdas 339 covid-sjuka på sjukhus i Västra Götaland. 57 av dem vårdas inom intensivvården.

"För att bryta smittspridningen är det viktigt att minska antalet kontakter, träffa så få människor som möjligt och att hålla avstånd såväl inom- som utomhus. Det gäller oss alla och inte minst nu under sportlovsveckorna. Och använd munskydd när så rekommenderas, till exempel i kollektivtrafiken under rusningstid", säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg i pressmeddelandet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss